Proiectul ”Chilia Verde” a ajuns la final

Proiectul „Chilia Verde” își propune implicarea tinerilor din satul Chilia Veche, Delta Dunării, în problemele de mediu cu care se confruntă comunitatea și în procesele publice de luare a deciziilor la nivel local

Asociația Mai Mult Verde a anunțat că Proiectul ”Chilia Verde” a ajuns la final, iar mâine, cu ocazia Zilei Pământului, va avea loc inaugurarea Parcului Libertății.

Parcul a fost reabilitat cu sprijinul comunității locale

Spațiul a fost amenajat cu fonduri din proiectul ”Chilia Verde”, dar și private, donate de către persoane fizice, în urma primei campanii de strângere de fonduri organizate de asociația locală ”Împreună pentru Chilia”.

Folosind tehnici de activare comunitară, peste 250 de localnici au fost implicați în cele cinci ateliere comunitare pentru amenajarea parcului din localitate, cu sprijinul organizatorului comunitar. Vă așteptăm alături de noi!”, au transmis membrii Asociației Mai Mult Verde.

Proiectul „Chilia Verde” este derulat de Asociația Mai Mult Verde, în parteneriat cu Asociația Împreună pentru Chilia, cu sprijinul financiar – România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Proiectul este derulat la nivel local cu sprijinul Primăriei Chilia Veche.

Scopul proiectului ”Chilia Verde” și publicul țintă

Beneficiari direcți: 265 tineri și adulți din comunitate din Chilia Veche (participanți la proiecțiile de film, la atelierul de formare pe tema protecției mediului și dezvoltare comunitară și la activările comunitare);

5 autorități și instituții publice invitate în mod direct la evenimentele din proiect (Primăria Chilia Veche, Consiliul Județean Tulcea, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Ministerul Mediului).

Beneficiari indirecți: 2.000 de locuitori ai satului Chilia Veche și 50.000 de persoane informate local și național despre proiect și problemele de mediu de la nivel local.