18.2 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Greenpeace România: ”Lipsesc informații cruciale despre substanțele toxice care vor fi deversate în Marea Neagră”

Substanțe toxice necunoscute deversate în mare, sute de milioane de tone de CO2 aruncate în atmosferă și riscul minelor marine de a provoca un dezastru ecologic sunt doar câțiva dintre factorii care fac Neptun Deep un proiect letal pentru oameni și biodiversitate

Greenpeace România a precizat că Ministerul Mediului și Agenția pentru Protecția Mediului Constanța au emis decizia finală pentru emiterea acordului de mediu pentru proiectul de exploatare de gaze Neptun Deep.

Prin acest acord, autoritățile române validează proiectul toxic care va amenința sute de specii vulnerabile și sănătatea oamenilor.

Greenpeace România: ”Marea Neagră este deja amenințată de război, poluare, deșeuri, pescuit ilegal și nutrienți toxici”

Lipsesc informații cruciale despre substanțele toxice care vor fi deversate în Marea Neagră. Peste 200 de milioane de tone de CO2 vor fi aruncate în atmosferă și vor amplifica fenomenele meteo extreme – caniculă, secetă, grindină, incendii forestiere, furtuni, inundații”, se arată în comunicatul emis de organizația pentru protecția mediului din România.

Membrii organizației au mai explicat că decizia pentru a elibera acordul de mediu a fost publicată – strategic – vineri, 14 iunie 2024, iar intervalul de ”consultări” de 10 zile calendaristice include 2 weekenduri și o sărbătoare legală.

Cere autorităților române să respingă acordul de mediu pentru proiectul Neptun Deep

De aceea, trebuie să acționăm cât mai repede! Apasă butonul și trimite un email către Ministrul Mediului, Mircea Fechet, și APM Constanța prin care ceri respingerea acordului de mediu. Îți ia mai puțin de un minut, mailul este deja scris în platforma noastră”, au mai adăugat membrii reprezentanții Greenpeace România.

spot_img
Latest news
știri