14.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Brașovul nu va fi Capitală Verde Europeană în 2025. Cine i-a luat locul?

Orașul Brașov nu va fi Capitală Verde Europeană, spun reprezentanții primăriei. Aceștia au precizat că lista finalistelor este publică, dar Brașovul nu se numără printre ele.

Trei mari orașe din Europa se bat în acest moment pentru titlul de Capitală Verde Europeană. La această competiție a participat și Brașovul. Doar că, din nefericire, a fost descalificat. Au rămas în competiție orașele Graz, din Austria, Guimaraes, din Portugalia și Vilnius. Cele trei se vor bate pentru titlul de Capitală Verde Europeană. Totuși, reprezentanții primăriei brașovene sunt optimiști. „Drumul Brașovului spre titlul de Capitală Verde Europeană nu se oprește aici, ci abia începe. Brașovul este un reper în România în privința orașelor verzi și al aplicării principiilor de dezvoltare sustenabilă. În ultimii 3 ani, orașul nostru a făcut pași concreți pentru rezolvarea problemelor istorice de mediu. Acest lucru este vizibil și din cifrele oficiale. Vom continua!

Brașovul Verde un proiect pentru viitor

Pentru că aplicarea măsurilor cuprinse în planul nostru de acțiune pentru Brașovul Verde reprezintă pași concreți în tranziția către un oraș-model. Un oraș ce oferă o calitate superioară a vieții. Cu fiecare lună, cu fiecare proiect, Brașovul se dezvoltă în această direcție. Până la candidatura de anul viitor vom avea și mai multe argumente. Care să ne susțină acest demers – noi piste de biciclete, noi amenajări de parcuri. Noi surse regenerabile de energie, noi proiecte de înverzire a spațiului public, noi politici privind mobilitatea durabilă”. Au explicat reprezentații primăriei pentru Brașov.net.

Premiul de 600.000 de euro, unul dintre motivele candidaturii

Unul dintre motivele pentru care Brașovul spera la acel titlu era și premiul de 600.000 de euro. Banii trebuiau investiți în proiecte care să protejeze mediul. „Brașovul are de ce să fie mândru. Este mesajul pe care îl primim la fiecare vizită din străinătate. Suntem convinși că Brașovul merită să fie Capitală Verde Europeană. Iar pentru asta trebuie să continuăm și să ducem mai departe această mândrie. Să facem cunoscute ambițiile și realizările Brașovului pretutindeni în Europa. Candidatura din acest an reprezintă doar un prim pas într-o călătorie a progresului și a transformării orașului nostru”. Au mai spus reprezentanții primăriei.

spot_img
Latest news
știri