18.7 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Fundația Eco-Civica face apel la salvarea parcurilor din București: ”Este ultima șansă de-a opri de la distrugere verdele orașelor”

Alături de Agent Green, Fundația Eco-Civica militează pentru a salva sute de hectare de spații verzi

Fundația Eco-Civica va protesta alături de Agent Green, în condițiile în care marți, 27 iunie, se va vota în Parlament codul urbanistic care ar urma să permită construcția de blocuri pe ultimele spații verzi retrocedate din București.

Noul proiect de Cod Urbanistic ce urmează a fi aprobat de Camera Deputaților marți, 27 iunie, prevede construirea de blocuri pe toate spațiile verzi retrocedate.

Protestul se va desfășura luni, 26 iunie, la ora 18:00, în Piața Victoriei

Protestăm. Stimați cetățeni, vă așteptăm luni, 26 Iunie, ora 18, in Piața Victoriei pentru a salva spațiile verzi de la construire! Mari suprafețe de parc, cum ar fi IOR, Tineretului, Prisaca Dornei, Grozăvești, Poligrafiei și multe alte categorii de spații verzi vor putea fi construite, asta doar in București. Este ultima șansă de-a opri de la distrugere verdele orașelor deoarece noul proiect care consfințește distrugerea spațiilor verzi retrocedate va intra la vot final marți, 27 Iunie in Camera Deputaților”, se arată în comunicatul Eco-Civica.

Agent Green: ”Ultima șansă să mai oprim nenorocirea este să ne mobilizăm în număr foarte mare pentru protestul pe care îl organizăm luni pentru fiecare bucureștean în Piața Victoriei la ora 18”

Potrivit organizației pentru protecția mediului, vor dispărea Parcul IOR, Parcul Grozăvești, o bună parte din Parcul Tineretului, Parcul Prisaca Dornei, Parcul Brâncuși, Parcul Poligrafiei și multe alte terenuri retrocedate pe spații verzi, baze sportive și locuri de joacă pentru copii, și asta doar în București.

Gabriel Păun, președinte Agent Green: ”Am aflat că vom rămâne fără spații verzi dacă luni nu protestăm!”

Ultima carte se joacă luni 26 iunie în Piata Victoriei la ora 18. Asta dacă îți pasă. Vremea va ține cu noi. Canicula va trece și va fi o seară plăcută de vară pentru a ne salva orașul. Vii și tu cu familia, colegii și prietenii?”, a transmis Gabriel Păun.

spot_img
Latest news
știri