12.1 C
București
luni, 6 mai, 2024

7 motive pentru care ratonii sunt considerați cei mai talentați hoți

Sunt drăgălași, amuzanți, dar nu se tem să se lupte cu oamenii în momentul în care au pus ochii pe un obiect care le place

Deși sunt drăgălași și pot fi ușor domesticiți, ratonii sunt renumiți pentru ”talentul” lor de a fura.

Nu se vor rezuma doar la mâncare, ci vor alege diverse obiecte care nouă, oamenilor ne sunt deosebit de utile.

Există foarte multe animale care fură alimente, dar puține sunt necuvântătoarele care își însușesc obiecte precum pantofi, linguri, furculițe, covoare sau bijuterii mai mult sau mai puțin valoroase.

Unul dintre motivele pentru care ratonii fură este natura lor de vânători și de hoți cu experiență

Și nu doar atât: le place să colecționeze lucruri și să-și decoreze cu ele vizuina.

Din cauza vederii slabe și a simțului tactil excepțional, obiectele strălucitoare îi atrag și îi determină să le inspecteze cu cea mai mare atenție.

În plus, au multă răbdare, nu se tem, iar un banal obiect va fi cercetat minute în șir.

Ratonii sunt animale deosebit de curioase cărora le place să examineze obiectele

Fiind animale nocturne, ratonii vânează doar după lăsarea întunericului. Dacă în timp ce vânează vor observa un obiect strălucitor sau sclipitor, nu se vor putea abține să nu-l cerceteze.

Explicația constă în faptul că ratonii sapă în noroi pentru a găsi insecte, dar vor fi atrași de tot ceea ce este nou, chit că nu e vorba de hrană.

Au o vedere slabă

Orice lucru care strălucește în timpul nopții îi atrage pe ratoni. Practic, nu fură doar pentru că le este foame, ci și pentru că sunt pur și simplu atrași de anumite obiecte.

Prin urmare, dacă vor găsi un obiect atrăgător demn de furat, vor face orice pentru a-l obține.

Pentru a obține hrană

Datorită vederii slabe, ei trebuie să cerceteze dacă un obiect este comestibil sau nu. Pentru că nu pot determina de la distanță dacă un obiect este un aliment, îl fură pentru a verifica dacă este sigur să-l mănânce.

În plus, își umezesc hrana pentru o examinare mai atentă. Așadar, își folosesc terminațiile nervoase din lăbuțe pentru a obține mai multe informații despre insecta sau mâncarea găsită.

Le plac obiectele strălucitoare

Ratonii adoră să fure obiecte strălucitoare pentru că le găsesc amuzante. Sunt oportuniști, așa că dacă văd un obiect interesant, îl fură și îl duc în culcușul lor.

Tendința lor de a aduna obiecte strălucitoare este similară cu cea a oamenilor. Chiar dacă un obiect atrăgător nu are nicio utilitate practică pentru ei, cum ar fi o brățară fără valoare, o vor fura doar pentru a-și decora vizuina.

Identificarea unei vizuini în care trăiesc ratoni este ușoară pentru că acolo sunt prezente obiecte mici și strălucitoare.

O vizuină frumos decorată va atrage mai ușor un potențial partener

Ratonii găsesc obiecte atrăgătoare chiar și printre gunoaie, iar unul dintre motivele pentru care fac acest lucru este să atragă parteneri pentru împerechere.

Când alți ratoni văd un obiect strălucitor într-o vizuină, sunt automat fascinați de el și se vor apropia de acea vizuină.

Prin urmare, ratonii nu fură doar pentru a se hrăni, ci și pentru a-și însuși obiecte care le plac.

Vor continua să facă asta din diverse motive, încercând chiar să se lupte cu oamenii în momentul în care nu obțin ceea ce vor.

Latest news
știri