”Pisica mea este o hoață”. Povestea felinei care a prădat un întreg cartier

Foto: today.com
Foto: today.com

Măști, mănuși, bucăți dintr-un costum de Spiderman, resturi de țesături, o cameră foto sau un liliac împăiat: sunt doar câteva dintre obiectele pe care pisica lui Kate Felmet le-a furat de la vecini, doar în ultimii doi ani.

Din momentul în care Kate Felmet a adoptat-o ​​pe Esme, felina și-a folosit tendințele de cleptomană și a venit acasă cu tot felul de cadouri pentru familia ei.

Încă de când locuia doar în casă, Esme a început să se ocupe de mici furtișaguri, însușindu-și bucățele de țesături sau hainele păpușilor. Din momentul în care pisica a luat contact cu lumea exterioară, a trecut la un nivel avansat, venind acasă cu pungi de plastic și bucăți de hârtie.

Foto: today.com

În pandemie, pisica a adus acasă 11 măști chirurgicale (în doar o singură zi)

De-a lungul timpului, Esme a devenit expertă. În momentul în care a început pandemia, pisica s-a specializat în măști de protecție, chirurgicale, furate din tot cartierul.

Sunt medic la Terapie Intensivă și am fost îngrijorată în legătură cu sănătatea mea, dar se pare că Esme are o fixație și aduce acasă obiecte care, crede ea, ar putea să îmi fie folositoare”, a povestit stăpâna felinei.

Un alt exemplu: în momentul în care femeia a decis să văruiască dormitorul fiicei sale, Esme a venit acasă cu trafaleți. Altă dată, când făcea costume de Halloween pentru copii, hoața a adus acasă mai multe țesături care ar fi putut folosite pentru haine.

Esme a luat o pauză de la infracțiuni pe durata iernii, dar a revenit, cu noi forțe, în momentul în care a venit primăvara

Esme a luat o scurtă pauză de la vânătoare pe timpul iernii, dar și-a reluat obiceiurile când a venit primăvara, iar familia a început să se ocupe de grădinărit. Fiind o pisică deosebit de grijulie, Esme a început să fure mănuși pentru grădinărit, inițial aducând câte o singură mănușă. Nu s-a oprit aici: în timp, pisica s-a specializat și a reușit să aducă și perechi de mănuși.

După ce și-a comis crimele „mărunte” în cartier timp de un an, Felmet a postat, în cele din urmă, un semn în curte, prin care a explicat vecinilor că Esme este o hoață. Alături de semn, femeia a adus un munte de obiecte vestimentare, mănuși și toate măștile furate.

Foto: today.com

”Pisica mea este o hoață”

Kate Felmet a adăugat și un desen pe semnul cu pricina, un portret al lui Esme care ține o mănușă în gură, menționând: ”Pisica mea este o hoață. Vă rog să luați înapoi ceea ce vă aparține”.

Semnul a rămas în curtea stăpânei timp de mai bine de o lună și a fost foarte util pentru toți cei din cartier. Oamenii au reușit să-și recupereze bunurile, mai mulți vecinii din comunitate știind exact unde trebue să-și caute, de-acum încolo, obiectele ”pierdute”.