5.7 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

A apărut planul industrial Green Deal care include recomandările pe carbon și grafit

Până în 2030 grafitul ar putea înlocui 40% din cererea de la capacitățile de producție existente și extinse dacă climatul de reglementare și investiții ar fi corect.

Planul industrial Green Deal, publicat la 1 februarie de Comisia Europeană, promovează un mediu mai favorabil pentru implementarea capacității de producție cu tehnologie curată și are deja trasate anumite linii, potrivit Euractiv. Un mediu de reglementare previzibil și simplificat: rezistența europeană a lanțului de aprovizionare cu grafit pentru baterii, mori de vânt, energie solară, electrolizatoare, precum și reciclarea oțelului. Industria funcțională a carbonului și a grafitului din Europa ar putea satisface o parte mai mare din creșterea așteptată a cererii pentru grafit natural și sintetic, care se pot substitui unul pe celălalt într-un număr, deși nu pentru toate aplicațiile.

Până în 2023 grafitul ar putea înlocui 40% din cerere

Prognoza industriei este că până în 2030, aproximativ 5-7% din cererea de grafit natural ar putea fi asigurată dacă toate proiectele actuale ar fi permise și ar putea începe producția. Grafitul sintetic ar putea satisface 40% din cererea de la capacitățile de producție existente și extinse dacă climatul de reglementare și investiții ar fi corect. Dacă aceste capacități nu sunt construite, ar putea exista un risc serios de aprovizionare pentru producția de baterii, deoarece creșterea cererii pentru bateria litiu-ion va fi extraordinară, urmată de tehnologia celulelor de combustie. Actul UE privind materiile prime critice ar trebui să recunoască faptul că, pentru a avea acces la materiile prime necesare, statele membre trebuie să investească mai mult în explorarea grafitului și trebuie să accelereze autorizarea grafitului natural și procesarea acestuia.

Comisia trebuie să verifice materialele nu proiectele.

Comisia ar trebui să identifice materiale prioritare, nu proiecte, să accelereze procedurile de autorizare și să deblocheze noi finanțări este un pas foarte binevenit pentru a îmbunătăți viteza și viabilitatea noilor proiecte conexe. Cu toate acestea, nu ar trebui să urmeze regula „cu cât este mai mare, cu atât mai bine”, ci ar trebui să aplice un proces de selecție transparent și să asigure condiții de operare competitive și condiții de concurență echitabile (de exemplu, costuri cu energie, apărare comercială, politici de mediu unite) -producători din UE. Revizuirea GBER va contribui la raționalizarea și simplificarea în continuare a implementării IPCEI, în special a proiectelor mai mici, inovatoare, legate de IPCEI. Proiectele din grafit ar trebui considerate candidați viabile pentru IPCEIs.

spot_img
Latest news
știri