13.2 C
București
joi, 9 mai, 2024

În doar 2 luni și jumătate de la lansare, milioane de ambalaje au fost colactate prin Sistemul Garanție-Returnare

Peste 2 milioane de ambalaje au fost returnate în ianuarie

Sistemul Garanție-Returnare a luat un avânt uriaș în februarie, foarte mulți români înțelegând cât de importantă este reciclarea sticlelor.

Sistemul Garanție-Returnare a împlinit 2 luni și jumătate de la lansare

În acest timp, au fost produse 225 de milioane de ambalaje cu marca SGR în lunile decembrie și ianuarie și 2 milioane de ambalaje au fost returnate în ianuarie.

Mai mult, există aproximativ 80.000 de comercianți înscriși pe platforma SGR.

Ministrul Mediului: ”Cifrele raportate se încadrează în estimările inițiale”

La mai puțin de trei luni de la inaugurare, SGR este încă la un nivel incipient. Cifrele raportate se încadrează în estimările inițiale și suntem optimiști că obiectivele primului an pot fi îndeplinite. În următoarea perioadă vom vedea din ce în ce mai multe ambalaje SGR pe rafturile magazinelor, până când toate produsele cu ambalaj fără garanție vor fi înlocuite. De asemenea, continuă în ritm alert atât dezvoltarea centrelor regionale, cât și campania de sprijinire a comercianților pentru semnarea contractelor și conformarea cu obligațiile legale”, a declarat Mircea Fechet, potrivit Greennews.ro.

Reciclarea prin SGR înseamnă cumpărarea de ambalajele marcate cu simbolul ”ambalaj cu garanție”, pentru care se plătesc 50 de bani

După, ambalajele sunt aduse la un punct de returnare.

Pentru a fi acceptate trebuie să fie complet golite, nedeformate (fără a fi sparte, turtite, presate) și cu eticheta intactă.

Se recuperează garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat.

spot_img
Latest news
știri