12.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Administrația Piețelor Sector 5, amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu București

Container pentru deșeuri amestecate, fără autorizație de mediu

Instituțiile administrative locale par a adora să trăiască periculos. Printre ele, și Administrația Piețelor Sector 5. Și, ce poate face să pompeze mai puternic adrenalina funcționarului public român, decât încălcarea legislației? În acest caz, a legislației de mediu. Poate doar momentul în care colegii lor care vin în control îi trec pragul. Probabil că senzațiile tari trăite cu aceste ocazii fac să merite să fii cunoscut drept edil al unei instituții publice certate cu legea. 

Posibilitatea de a fi prins asupra faptului nu pare să fi deranjat Administrația Piețelor Sector 5. Aceasta s-a trezit, însă, cu o amendă în valoare de 50.000 de lei. Pocinogul a fost anunțat miercuri, 22.03.2023, de către reprezentanții  Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), pe pagina de Facebook a instituției. 

Comisariatul Municipiului Bucureşti din cadrul GNM precizează că au efectuat acţiunea de inspecţie şi control luni, 07.03.2023. Aceasta a fost inițiată la solicitarea  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5. 

Container pentru deșeuri amestecate, pus la dispoziţia comercianților de flori de Administraţia Pieţelor Sector 5 în absența unei autorizații de mediu

Comisarii s-au deplasat la Administrația Piețelor Sector 5, amplasamentul  Pieței de Flori aflat pe Bd.George Coşbuc, la nr. 36-38. Acolo, aceștia au găsit circa 30 de comercianţi de flori şi plante, care își desfășurau activitatea specifică. Ei se debarasau de deşeurile generate din activitatea de vânzare a florilor şi plantelor într-un mod inedit. Comisarii au descoperit că aceștia foloseau, în acest scop, un container pus la dispoziţie de Administraţia Pieţelor Sector 5. Până aici, nimic neobișnuit. 

Foto: GNM, Facebook

Situația a devenit interesantă când comisarii au controlat documentele de funcționare. Aceștia au descoperit că Administrația Piețelor Sector 5 NU deţinea autorizaţie de mediu (cod CAEN 3811) pentru colectarea deşeurilor. Containerul fusese amplasat acolo de instituția publică în cauză în absența documentației necesare. Astfel, cei aflați la conducerea sa au ales, voit, să încalce legea. 

Instituții publice cu comportament mafiot: amendă de 50.000 de lei pentru încălcarea legii

Comisarii GNM au sancționat contravențional Administrația Piețelor Sector 5 București cu amendă în valoare de 50.000 lei. De asemenea, aceștia au dispus măsura de interzicere a colectării de deşeuri până la obţinerea autorizaţiei de mediu, se arată în postarea GNM.

Așadar, o fi el periculos traiul de administrator de piețe în Capitală, dar e unul dus pe banii contribuabililor. Stresul financiar e minim, că, doar, visteria de unde plătește instituția statului amenzi, o umple omul simplu. Iar funcționarul public (i)resonsabil continuă să parieze. „Poate nu vin, poate nu ne prind.” Adrenalina se revarsă… și la fel și banii de la buget pentru a plăti amenzile aferente infracțiunilor constatate. Asta, atunci când activitățile ilegitime ale acestora sunt descoperite, ca, din fericire, în cazul de față.

spot_img
Latest news
știri