15.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Din laborator, direct în farfurie: carnea artificială câștigă teren

Olanda a organizat un eveniment în care participanții pot degusta produse din carne cultivată în laborator

Carnea artificială câștigă teren: creați din carne ”crescută” din celule stem de porc în vase de fermentare din oțel, precum cele folosite la fabricarea berii, cârnații realizați din 28% grăsime de porc, îmbogățită cu mazăre texturată, năut, soia și proteine de grâu,  sunt prezentați ca fiind viitorul producției de carne durabile și etice, scrie Adevărul.

În laboratoarele Meatable din Olanda a fost organizată o degustare de astfel de produse, considerată o etapă crucială pe drumul spre comercializarea cărnii cultivate în laborator, înainte ca rețeta finală să fie înaintată pentru aprobarea reglementărilor.

Până de curând, singura țară în care erau permise astfel de degustări era Singapore, dar, în iulie 2023, Olanda a devenit primul stat membru al UE care a dat undă verde unor astfel de evenimente, după ce SUA au făcut același lucru la începutul aceluiași an.

Carnea artificială descurajează sacrificarea animalelor

Meatable este unul dintre tot mai multele startup-uri care speră să satisfacă apetitul mondial pentru carne fără a face rău animalelor sau a afecta mediul.

La început, acești cârnați vor fi probabil disponibili doar în meniurile restaurantelor.

Totuși, obiectivul Meatable este de a crea un produs de masă care să coste la fel ca un cârnat obișnuit, disponibil pentru consumatorii de pretutindeni, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeană.

Nu este singura companie care s-a orientat către carnea cultivată în laborator.

Alte start-up-uri lucrează la fripturi de vită cultivate, bucăți de pui și de porc, foie gras, somon de calitate și chiar carne de caracatiță.

Latest news
știri