11.2 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Românii sunt invitați să voteze Destinaţia Anului 2024

Proiectul promovează turismul românesc

A început votul publicului în competiţia Destinaţia Anului 2024, cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc.

În perioada 15 aprilie – 8 mai, românii pot să voteze şi să-şi susţină destinaţiile preferate pe http://www.destinatiaanului.ro.

Dacă în 2023 competiţia a consemnat aproximativ 300.000 de voturi din partea publicului, anul acesta se aşteaptă peste 500.000 de voturi.

Ediţia 2024 a competiţiei a înregistrat un număr record de înscrieri: 300 de destinaţii turistice, de trei ori mai multe decât în 2023 şi un număr dublu de finalişti faţă de ediţia anterioară: 129. 35 dintre cele 41 de judeţe, plus Municipiul Bucureşti, au înscris cel puţin o destinaţie anul acesta.

Judeţul Braşov conduce cu nouă destinaţii în lista finalistelor, urmat de judeţele Sibiu şi Suceava, cu câte şapte, şi de judeţul Prahova, cu şase finaliste.

Competiţia ”Destinaţia Anului” s-a extins şi în Republica Moldova

În 2024, în premieră, competiţia s-a extins şi în Republica Moldova, astfel încât lista de finaliste numără şi şapte destinaţii de peste Prut, care concurează alături de cele din România şi pot fi votate atât de publicul din România, cât şi de cel din Basarabia.

Destinaţiile câştigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro, votul juriului şi pe baza rezultatelor cercetării Destinaţii Vizionare.

La categoria Cea mai bună promovare, câştigătoarele vor fi alese exclusiv prin decizia juriului care în această etapă este format din peste 200 de membri.

Câştigătoarele competiţiei de anul acesta vor fi anunţate pe 21 mai, pe scena Ateneului Român.

Latest news
știri