17.8 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Petiție pentru desființarea Grădinii Zoologice de la Rădăuți: ”Animalele sălbatice sunt chinuite și flămânde”

O nouă petiție Declic are ca scop desființarea Grădinii Zoologice din Rădăuți. Petiția se adresează primăriei din Rădăuți și are ca model desființarea Parcului Zoo din Piarta Neamț.

În luna aprilie, acesta a fost desființat, iar animalele au ajuns în rezervații.

În cazul Grădinii Zoologice din Neamț, Consiliul Local a votat pentru desființare, iar proiectul a fost inițiat de edilul orașului, Andrei Carabelea. Proiectul de transformare a parcului zoo în grădină publică a fost votat de consilierii locali în ședința din data de 22 aprilie.

De asemenea, este important de menționat faptul că, în cazul menționat, petiția Agent Green a mobilizat mii de români, adiunând mii de semnături.

Situație inadmisibilă la Rădăuți: leii sunt hrăniți cu mâncare de câini

La fel că și Grădina Zoologică din Piatra Neamț, grădina Zoologică din Rădăuți are în „grijă” animale sălbatice chinuite și flămânde.

Am văzut cu ochii mei cum leii erau hrăniți cu mâncare de câini! E inadmisibil așa ceva! Nu înțeleg cum încă funcționează!”, precizează un reprezentant Declic.

Petiția care pune punct cruzimii poate fi semnată aici

De ce este important?Este important pentru animăluțele de acolo. Nu își merită acel trăi!”, au mai adăugat reprezentanții petiției.

În momentul de față, petiția a adunat peste 2000 de semnături.

Povestea ursoaicei fără nume: a fost ținută în captivitate timp de 38 de ani, în condiții mizere

Unul din cazurile care a scandalizat România în ceea ce privește Grădina Zoo de la Rădăuți, a fost povestea ursoaicei care a fost ținută în captivitate timp de 38 de ani. Ursoaica a cunoscut libertatea pentru prima dată, la o vârstă la care ajung puţini urşi.

Conform Adevărul, Sanctuarul Libearty din Zărneşti are, începând din data de 19 mai, trei noi locatari:  ursoaica de 38 de ani şi doi pui de un an şi jumătate au fost aduşi la Zărneşti miercuri seara, de la Grădina Zoologică din Rădăuţi.

Spaţiul este mic, avem doar două hectare, parcul zoo se întinde pe 2,2 hectare, mai exact. Avem mai multe păsări, avem trei lei, doi tigri. Omnivore am avut şapte, acum am rămas cu doi adulţi şi doi pui, odată cu plecarea femelei de urs şi a celor doi pui. Eu le-am pus nume tuturor animalelor de când am venit aici, dar ursoaica era în parc cu mult înainte de venirea mea, colegii spuneau că era de 24 de ani. Pentru că nu avea nume, eu îi spuneam Fetiţa”, a spus Ana Angelica Olenici, responsabil Parcul Zoo Rădăuţi.

spot_img
Latest news
știri