12.8 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Sute de persoane sunt încă de negăsit în Hawaii

Autoritățile din Hawaii au anunțat că nu mai puțin de 850 de persoane sunt în continuare căutate. Asta după ce bilanțul victimelor a crescut la 116 decese.

Incendiul din Lahaina, Hawaii a făcut sute de victime. Iar în acest moment autoritățile caută alte 850 de persoane care sunt de negăsit. La căutari și întregul proces de recuperare a victimelor participă inclusiv FBI-ul. În Maui, dintre persoanele decedate 35 au fost identificate și 13 familii au fost anunțate. Primarul din Maui, Richard Bissen, a declarat, într-un videoclip postat pe Facebook, că, au fost mii de persoane care au fost căutate. Iar în acest moment și datorită implicării FBI-ului au rămas 800 de persoane care sunt încă dispărute. „Pentru munca neobosită a FBI și a Departamentului de Poliție din Maui, Hawaii, 1.285 de persoane au fost localizate în siguranță”. A spus el. „Suntem întristați și ușurați de aceste cifre în timp ce continuăm procesul de recuperare”. Bissen a spus că vor exista fluctuații zilnice ale acestor numere. Și i-a îndemnat pe cei cu membri ai familiei imediate care sunt dispăruți în urma incendiilor să furnizeze mostre de ADN. Asta pentru a ajuta la procesul de identificare.

Centru de asistență în Hawaii pentru prelevarea de ADN

Un centru de asistență pentru familie a fost înființat la Hyatt Regency Ka’anapali de pe Nohea Kai Drive, Hawaii. Pentru ca localnicii să ofere acele mostre. Cei care nu se află în Maui pot contacta FBI pentru a furniza mostre de ADN, a spus el. „Viețile noastre s-au schimbat pentru totdeauna și lucrurile nu vor mai fi la fel”, a spus el. „Ceea ce va fi la fel este felul în care ne pasă unul de celălalt în timp ce ne întristăm și trecem prin asta împreună.” Flăcările care s-au mișcat rapid au sfâșiat Maui, Hawaii în această lună. Orașul istoric Lahaina simțind cel mai grav focul. Lahaina, a fost cândva capitala Hawaii. Astăzi este un loc devastat, cu peste 2.700 de structuri distruse. Unii rezidenți și turiști au sărit în ocean pentru a încerca să scape de flăcări, în timp ce alții au încercat să fugă. De altfel în zonă este așteptat să ajungă și președintele Biden. Mai ales că administrația sa a fost criticată ca fiind prea lentă în răspunsul său la dezastru.

Latest news
știri