18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Un arbore dispărut în urmă cu secole a fost readus la viață într-un proiect finanțat de un faimos star de la Hollywood

Actorul a investit inclusiv în protejarea Amazonului și a teritoriilor indigene din Brazilia, teritorii amenințate de exploatări și defrișări

Un arbore văzut ultima dată în urmă cu aproape două secole şi despre care se credea că a dispărut ca specie a fost regăsit într-o zonă urbană din nord-estul Braziliei.

Anunțul a fost făcut de o echipă de oameni de ştiinţă, potrivit AFP.

Această specie de arbore poate atinge o înălţime de opt până la 12 metri

Exemplarul (Ilex Sapiiformis) a fost descoperit în statul Pernambuco de către o expediţie care a petrecut şase zile în această regiune în căutarea sa”, a precizat grupul de mediu care administrează proiectul Re:wild.

Proiectul a fost cofondat de starul de la Hollywood Leonardo DiCaprio.

Specia a fost recenzată pentru prima dată de ştiinţa occidentală prin botanistul scoţian George Gardner, în 1838.

Cercetătorii intenționează să lanseze un program de reproducere a speciei

A fost singura observare confirmată până la 22 martie, dată la care noua expediţie a găsit patru exemplare pe malul unui mic râu din oraşul Igarassu, situat la periferia capitalei statului, Recife.

Echipa de cercetători l-a descoperit urmărind pista micilor flori albe caracteristice speciei.

Şeful expediţiei, Gustavo Martinelli, a declarat că grupul speră acum să lanseze un program de reproducere a speciei.

Parteneriat de 200 de milioane de dolari pentru protejarea Amazonului: POP Challenge, Guvernul Brazilian, alături de Leonardo DiCaprio și Jeff Bezos”

În cursul lunii iunie a acestui an, challenge-ul ”Protecting Our Planet” (POP) a anunțat o nouă colaborare cu guvernul brazilian pentru a investi 200 de milioane de dolari în extinderea și gestionarea zonelor protejate și a teritoriilor indigene din Brazilia.

Această donație urmează să fie utilizată în următorii patru ani pentru a ajuta Brazilia să atingă obiectivul de defrișare zero în Amazon și pentru a accelera tranziția țării sud-americane către o economie sustenabilă și verde.

Colaborarea implică Ministrul Mediului din Brazilia, Ministrul Popoarelor Indigene, nouă state amazoniene și organizațiile non-profit Re:wild a lui Leonardo DiCaprio și Nature Solutions a Bezos Earth Fund al lui Jeff Bezos.

Această inițiativă are ca scop combaterea defrișării în teritoriile indigene protejate și a tăierilor de păduri.

Leonardo DiCaprio a declarat că este inspirat de ambițioasele obiective ale Braziliei pentru protejarea Amazonului, unul dintre cele mai importante locuri din lume în ceea ce privește biodiversitatea și clima.

spot_img
Latest news
știri