10.1 C
București
miercuri, 23 octombrie, 2024

Nvidia, Google și Microsoft vor să revoluționeze domeniul sănătății cu ajutorul inteligenței artificiale

Inteligența Artificială ar putea reduce povara administrativă a medicilor și asistentelor, combatând epuizarea și optimizând îngrijirea pacienților

Nvidia, Google, Microsoft şi zeci de alte companii tehnologice vor prezenta în această săptămână, la o conferinţă majoră din Las Vegas, instrumente de inteligenţă artificială despre care spun că vor economisi timp valoros medicilor şi asistentelor medicale, transmite CNBC.

Duminică, 20 octombrie, a început conferinţa de tehnologie în domeniul sănătăţii numită HLTH.

Nvidia, Google și Microsoft prezintă la conferința HLTH din Las Vegas soluții AI care promit să reducă povara administrativă a medicilor și asistentelor, combatând epuizarea și optimizând îngrijirea pacienților

Evenimentul ar putea atrage mai mult de 12.000 de lideri din industrie în acest an, mai transmite sursa citată.

Pe baza agendei de vorbitori şi a anunţurilor făcute înainte de conferinţă, instrumentele AI destinate soluţionării sarcinilor administrative vor fi vedeta acestui an”, se arată în comunicatul publicat de G4 Media.

Sarcina administrativă copleşitoare este o cauză majoră a epuizării în industrie.

De asemenea, este o parte din motivul pentru care este aşteaptată o penurie naţională de 100.000 de lucrători în domeniul sănătăţii din SUA până în 2028, conform firmei de consultanţă Mercer.

Companiile tehnologice insistă că inteligența artificială ar putea revoluționa sistemul medical

Companiile tehnologice, dornice să obţină o parte dintr-o piaţă care ar putea depăşi cheltuieli de 6.8 trilioane de dolari până la sfârşitul deceniului, susţin că instrumentele lor generative AI pot ajuta.

Google a publicat joi rezultatele unui sondaj care arată că medicii petrec aproape 28 de ore pe săptămână pentru sarcini administrative.

Medicii sunt de acord cu utilizarea AI

În sondaj, 80% dintre furnizori au declarat că acest lucru le ia timp de la pacienţi. Mai mult, 91% s-au declarat pozitivi în privinţa utilizării AI pentru a simplifica aceste sarcini.

Similar, Microsoft a anunţat pe 11 octombrie o colecţie de instrumente care vizează reducerea sarcinii administrative a medicilor.

Este vorba inclusiv de modele de imagistică medicală, un serviciu de agent pentru sănătate şi o soluţie automată de documentaţie pentru asistente, majoritatea fiind încă în stadii incipiente de dezvoltare.

spot_img
Latest news
știri