8.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Modalitatea incredibilă prin care îți poți ajuta copilul să se conecteze cu Mediul înconjurător. Ce au descoperit cercetătorii care au efectuat un studiu cu privire la deșeurile de plastic din zonele costiere ale Americii Latine

Copiii sunt cei mai receptivi când vine vorba despre protecția Mediului

Un nou studiu condus de Universitatea din York, care s-a concentrat pe problema deșeurilor din plastic de pe coasta pacifică a Americii Latine, a aflat care este modalitatea prin care copiii pot obține o conexiune mai puternică cu mediul.

Experții și-au propus să exploreze modul în care scrierea de povești poate influența percepțiile copiilor despre gunoiul de plastic, precum și modul în care comportamentul lor poate fi afectat.

„Un element cheie al proiectului nostru a fost să examinăm răspunsurile copiilor la chestionarele pe care le-au completat înainte și după ce au scris aceste povești”, a spus dr. Kayleigh Wyles, co-autor al studiului.

Am descoperit că cunoștințele lor pe această temă au crescut și au devenit mai proactivi, deoarece au raportat că au realizat mai multe acțiuni pro-mediu ulterior”, a adăugat el.

Cei mici au fost rugați să-și folosească imaginația cu privire la gunoiul din zonele costiere, de pe plaje, cum ar fi pungile de plastic și cum cred ei că au ajuns acele deșeuri acolo.

Relatările copiilor au arătat că aceștia erau mai predispuși să se gândească la modalități de prevenire a aruncării gunoiului pe plajă, mai degrabă decât la curățarea acestuia. Cele mai des întâlnite soluții propuse de cei mici au fost reciclarea și eliminarea adecvată de deșeurilor.

Ce au descoperit cercetătorii care au efectuat un studiu cu privire la deșeurile de plastic din zonele costiere ale Americii Latine

La cercetare au participat aproape 90 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani din țări de-a lungul coastei Pacificului, inclusiv Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, Mexic, Panama și Peru.

„Poveștile oferă o modalitate nouă și diferită de a explora ceea ce cred oamenii și modul în care percep și dau sens Mediului. Rezultatele au fost cu adevărat inspiratoare și au arătat conștientizarea de către cei maici a impactului plasticului asupra vieții marine și asupra mediului”, a spus autorul principal al studiului, Estelle Praet.

În peste 50% din relatări, copiii au arătat că sunt conștienți de pericolele poluării cu plastic în mediul marin. Multe povestiri au descris consecințele ingerării de plastic de către animale, care poate duce la rănirea sau chiar moartea acestora.

Într-o activitate anterioară, elevii au vizitat plajele și au făcut desene cu acestea înainte și după vizită. Multe dintre aceste desene conțineau și gunoaie, unele dintre ele prezentând legături directe între gunoi și viața marină, fapt ce a arătat faptul că cei mici au sesizat modul în care deșeurile afectează speciile marine”, a spus coautorul studiului Diamela de Veer.

„Acest proiect a ajutat să arătăm cum putem transmite acest mesaj copiilor și, sperăm, să facem diferența.”, a spus profesorul John Schofield, conform Earth.com.

Latest news
știri