15.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

VIDEO | Bunicuța eco există – ține temperatura la 17 grade iarna, are panouri solare, bicicletă și e vegetariană

În Germania, o bunicuță a ales un stil de viață pretenos cu mediul.

Bunicuța eco există. Este vorba de o pensionară din Germania care a adoptat un stil de viață prietenos cu mediul, potrivit Știrile PROTV.

Resi Harth are 72 de ani și nu-și mai amintește când a mers ultima oară cu mașina. Femeia se deplasează doar cu bibicleta. Atunci când are nevoie să care cantități mai mari, ea utilizează o ricșă electrică.

„E foarte, foarte important pentru mine să trăiesc într-un stil care le face dreptate nepoților mei. E important să las în urma mea o lume în care să îți placă să trăiești.”, spune femeia

Acoperișul locuinței femeii este acoperit cu panouri solare. Acestea furnizează toată energia de care imobilul are nevoie. Chiar și așa, pe timpul iernii, bătrânica nu ține temperatura mai sus de 17 grade Celsius.

„Își folosește proprietatea în mod eficient. Aceste aspect este adesea trecut cu vederea în eforturile menite să reducă emisiile de dioxid de carbon, care provin de la încălzirea locuințelor și a clădirilor de birouri.”, precizează Felix Creutzig, cercetător pe probleme de mediu.

Bunicuța eco are și un stil de viață sănătos

Bunicuța eco este și adepta unui stil de viață sănătos. Ea este vegetariană și, potrivit unor experți, anual reduce cu două tone cantitatea de gaze cu efect de seră ce ajung în atmosferă.

„Schimbarea stilului alimentar e cel mai important element la îndemâna consumatorilor. La nivel global, am reușit să reducem emisiile de CO2 cu șapte gigatone trecând de la o dietă bazată pe consumul de carne la una bazată pe consumul de vegetale.”, mai spune cercetătorul Creutzig.

Chiar dacă unii ar spune că femeia nu profită din plin de bucuriile vieții, ea îi contrazice. Bunicuța eco e de părere că prin efortul său contribuie la efortul global de protejare a mediului.

„Trebuie să ne dorim să schimbăm ceva la stilul nostru de viață. Dacă nu schimbăm nimic, totul rămâne la fel. Iar unele lucruri chiar se înrăutățesc.”, mai spune ea.

spot_img
Latest news
știri