20 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

BMW va folosi roboți umanoizi, după modelul Tesla

Umanoizii vor prelua sarcinile considerate dificile, periculoase sau plictisitoare

Gigantul auto BMW se asociază cu startup-ul de roboţi umanoizi Figure din Statele Unite, transmite Reuters.

Roboții ar urma să fie integraţi în producţie, în fabrica de mașini din SUA.

Aceștia sunt destinați să automatizeze sarcinile de fabricație considerate ”dificile, periculoase sau plictisitoare, ceea ce le va permite angajaților să se concentreze asupra aptitudinilor și proceselor care nu pot fi automatizate”, a transmis compania Figure într-un comunicat de presă.

BMW se asociază cu producătorul de roboți umanoizi Figure pentru a concura cu Tesla

Startup-ul american de robotică Figure a semnat un parteneriat cu BMW Manufacturing pentru a-și desfășura roboții umanoizi în unitatea producătorului de mașini din SUA.

Potrivit sursei citate, tot mai multe companii apelează la roboți asemănători oamenilor pentru a îndeplini anumite sarcini fizice.

Chiar dacă BMW nu a dezvăluit încă numărul exact de roboți pe care îi va utiliza, parteneriatul va debuta cu un număr restrâns, extinzându-se în funcție de îndeplinirea obiectivelor de performanță.

Declarațiile au fost făcute de Brett Adcock, director general al Figure.

Roboții umanoizi de la Figure vor fi prezenți în cadrul unității de producție a BMW din Carolina de Sud

Este vorba despre cel mai mare exportator de automobile din SUA, care în prezent are 11.000 de angajați.

Aceștia vor fi integrați în procesele de producție, inclusiv la unitățile de caroserie, tablă și depozit, în următoarele 12-24 de luni, după ce vor fi instruiți pentru a îndeplini sarcini specifice.

Producători de mașini, de la Honda la Hyundai, au experimentat de ani de zile utilizarea roboților umanoizi pentru a efectua lucrări repetitive și periculoase în liniile de asamblare.

Recent, Tesla a lansat cel mai recent umanoid al său în dezvoltare, Optimus Gen 2, iar directorul general Elon Musk a anticipat un miliard de roboți umanoizi pe Pământ până în anii 2040.

spot_img
Latest news
știri