23.4 C
București
luni, 6 mai, 2024

Municipiul Slatina va beneficia de primele parcări modulare

Parcările funcționează exact ca un lift

În municipiul Slatina vor fi date în folosință primele parcări modulare, anunțate cu cinci ani în urmă ca fiind soluția care va scăpa orașul de problema lipsei locurilor de parcare, scrie Adevărul.

Sunt ca nişte cuburi şi în funcţie de zona în care le vom introduce vom face 20-30 de locuri de parcare în care cetăţeanul să vină, dă cu carteluţa, bagă maşina, liftul îi duce maşina într-un loc anume, se-ntoarce cu carteluţa, liftul îi aduce imediat maşina la scară. Sunt parcări mici, pe 100 m.p., în locuri unde putem să mai facem ceva. Parcările mari de beton ne iau mii de metri şi acest teren nu mai există în Slatina”, declara, în 2019, primarul Emil Moț.

La cinci ani distanță, vor fi date în folosință primele 100 de locuri de parcare

În luna martie 2024, vor fi acceptate cererile pentru atribuirea locurilor de parcare, iar acest proces va fi urmat de o perioadă de analiză a dosarelor.

Dacă există un interes semnificativ din partea locuitorilor din Slatina, soluția ar putea fi extinsă și în alte zone ale orașului.

În prezent, în Slatina, există doar un singur loc de parcare închiriat, situat în parcarea de pe strada Aleea Rozelor, cu o taxă anuală de 718 lei.

Celelalte locuri de parcare sunt disponibile gratuit.

Este foarte dificil de găsit un loc de parcare în Slatina

Estimarea este că numărul necesar de locuri de parcare în Slatina este dublu față de numărul locurilor marcate la acest moment.

În acest context, sursa citată mai punctează că directorul DASIP, Claudiu Dascălu, a precizat persoanele cărora le vor fi atribuite locurile de parcare din cele două parcări modulare vor fi instruite cum să folosească sistemul. Acesta funcționează exact ca un lift.

Latest news
știri