11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Alături de voluntari, jandarmii au adunat deșeurile din Parcul Natural Comana

Mai mulți elevi au participat la acțiunea de ecologizare

O amplă acțiune de ecologizare a avut loc weekend-ul trecut în Parcul Natural Comana.

La acțiune au participat 100 de voluntari de la Jandarmerie, de la Școala Gimnazială Grădiștea, Ocolul Silvic Comana și Administrația Parcului Natural Comana.

Potrivit anunțului publicat astăzi, 23 martie, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, campania a purtat numele ”O plimbare cu folos, dacă timpul e frumos”.

Astfel s-a numit acțiunea de ecologizare realizată  sâmbata trecută de colegii noștri de la Romsilva-Parcul Natural Comana la finalul căreia, pentru cine știe cât timp, ne bucurăm de o pădure mai curată. Mulțumim pe această cale celor 100 de voluntari de la: Jandarmerie, Școala Gimnazială Grădiștea, Ocolul Silvic Comana și Administrația Parcului Natural Comana, care au ales să dedice o parte din weekend pentru un mediu mai curat”, se arată în comunicatul Romsilva.

Romsilva: ”Facem un nou apel către cetățeni să NU mai abandoneze deșeurile în natură”

Membrii Romsilva au profitat de această ocazie pentru a reaminti aspectele legale în ceea ce privește aruncarea de deșeuri în zonele forestiere.

Astfel, potrivit Legii 171/2010 cu modificările și completările ulterioare, Art. 12, alin. (2), lit. a), ”Constituie contravenţii silvice, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să constituie infracţiuni, şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei până la 20.000 lei, aruncarea sau depozitarea în fondul forestier naţional a reziduurilor menajere, industriale, petroliere sau rezultate din prelucrarea lemnului, a substanţelor chimice şi a apei sărate. În acest caz, se aplică şi sancţiunea complementară de obligare a contravenientului de a aduce terenul de îndată la starea iniţială, pe cheltuiala sa”.

spot_img
Latest news
știri