18.7 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Protest pentru salvarea spațiilor verzi

Protestul are loc luni, 26 iunie, la ora 18:00, în Piața Victoriei

Luni, 26 iunie, ora 18:00, Fundația Eco-Civică și Agent Green organizează un protest pentru salvarea spațiilor verzi din capitală. Acesta este inițiat ca urmare a votului de marți din Parlament, când, anticipează organizatorii, va fi adoptat noul proiect de Cod Urbanistic. Acesta, spun ei, ar urma să permită construcția de blocuri pe spațiile verzi recent retrocedate.

„Azi am aflat despre un mare rău care li se pregătește bucureștenilor. Avem foarte puțin timp să îl oprim. Marți se va vota în Parlament codul urbanistic care ar urma să permită construcția de blocuri pe ultimele spații verzi retrocedate,” spun reprezentanții Agent Green, în postarea de pe Facebook în care apelează la bucureșteni să li se alăture în protestul pentru păstrarea Bucureștiului verde.

„Ultima șansă să mai oprim nenorocirea este să ne mobilizăm în număr foarte mare pentru protestul pe care îl organizăm luni pentru fiecare bucureștean în Piața Victoriei la ora 18:00,” continuă aceștia

Ecologiștii sunt convinși că noul proiect de Cod Urbanistic va fi aprobat de Camera Deputaților marți, 27 iunie. Acesta prevede construirea de blocuri pe toate spațiile verzi retrocedate.

Astfel, spun ei, vor dispărea Parcul IOR, Parcul Grozăvești, o bună parte din Parcul Tineretului, Parcul Prisaca Dornei, Parcul Brâncuși, Parcul Poligrafiei și multe alte terenuri retrocedate pe spații verzi, baze sportive și locuri de joacă pentru copii.

Pe când aceste oaze de verdeață se află în București, Capitala nu este singurul loc care va cădea sub incidența noului ordin

Prevederile acestuia se vor aplica TUTUROR spațiilor retrocedate din țară. Potențialul este enorm de a pierde și mai mulți dintre copacii și verdeața care au un rol esențial în încetinirea încălzirii globale, și menținerea sănătății populației.

„Să ne gândim la sănătatea noastră, la viața copiilor noștri și a generațiilor viitoare, la faptul ca avem peste 500.000 de cancere înregistrate în România și peste 11.000 de decese pe an în București din cauza poluării atmosferice,” spun și cei de la Agent Green. „Pierderea acestor spații verzi ar putea dubla numărul de decese iar numărul de îmbolnăviri ar crește alarmant,” continuă ei.

Agent Green subliniază faptul că protestul de luni este ultima șansă de a salva sute de hectare de spații verzi.

„Haideți să luptăm pentru viața noastră!”, îndeamnă ei.

spot_img
Latest news
știri