18.4 C
București
duminică, 8 septembrie, 2024

Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de limacșii din grădină, fără a recurge la cruzime sau substanțe chimice

Ai probleme cu limacșii din grădină. O specialistă în această problemă te învață ce ai de făcut pentru a elimina limacșii.

În zilele ploioase de vară, grădinile noastre au devenit o atracție pentru limacșii dornici să mănânce verdeață. Cel mai adesea, aceștia rad tot ce le iese în cale, potrivit Daily Mail.

Majoritatea mijloacelor de combatere la care recurg oamenii sunt destul de crude. Acestea includ capcanele cu bere, dar și punerea de sare pe aceștia, care îi fac să se deshidrateze și să moară. Există de asemenea și oameni care îi adună cu furculița.

Ciar Byrne, specialistă în melci, recomandă în Daily Mail o abordare mai umană care nu costă nimic. Ea spune să aduni limacșii cu mâna, dimineața, când aceștia ies să se ospăteze. Dacă îți este scârbă s pui mâna pe limacși, poți folosi o pereche de mănuși de grădinărit.

Salatele verde, varza și mazărea sunt cele mai preferate plante de către limacșii înfometați.

Ciar Byrne spune să pui melcii pe care îi găsești într-o găleată și să-i muți la cel puțin 100 de metri de grădină. Se pare că unele specii au instincte care le vor aduce în locul de unde au plecat. Prin urmare e necesar să-i duci la o distanță suficient de mare astfel încât să nu se mai întoarcă.

Du-i undeva unde vor avea o mulțime de plante cu care să se hrănească, dar nu aproape de alte grădini, pentru a nu afecta plantele cultivate de alți cetățeni.

spot_img
Latest news
știri