12.5 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Optsprezece persoane găsite carbonizate în Grecia într-o zonă lovită de incendii

Nu mai puțin de optsprezece cadavre au fost găsite într-o zonă împădurită din nordul Greciei. Acolo au avut loc mai multe incendii de vegetație în ultimele patru zile. Rapoartele inițiale sugerează că cei care au murit ar fi putut fi migranți. O anchetă în cur a autorităților elene vor lămuri această situație.

Regiunea Evros din nord-estul Greciei, nu departe de granița cu Turcia, a fost devastată de incendii. De altfel, incendiile fac ravagii pe mai multe fronturi din Grecia. Mai ales că sunt întreținute de vânturi puternice și temperaturi care au urcat marți peste 40C.

Se crede că flăcările s-au răspândit rapid de luni în marele parc național împădurit Dadia. Serviciile de urgență au trimis mesaje text pe mobil în zonele învecinate, cerând oamenilor să plece. Înainte de ultima descoperire sumbră, în zonă a fost raportată un deces inițial.

Ulterior au fost găsite alte optsprezece cadavre în apropierea unei cabane din afara satului Avantas. Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yiannis Artopios, spune că nu au informații despre rezidenți dispăruți. De aceea se crede că ar fi migranți. Pompierii au declarat că cercetările continuă în zona unde au fost incendii. Regiunea Evros a devenit una dintre cele mai populare rute pentru migranții sirieni și asiatici.

Mai multe incendii de anvergură sunt în desfășurare în Grecia

Yiannis Artopios a subliniat că mesajele de urgență au fost trimise către toate telefoanele mobile din zonă, inclusiv către rețelele străine. În ultimele trei zile, 380.000 de acri de pământ au fost cuprinși de incendii în regiunea Evros. Pompierii trebuie să răspundă la focare majore și în alte părți ale Greciei.

Astfel că au îndemnat zeci de mii de oameni să părăsească părți din suburbia Ano Liosia, din nord-vestul Atenei. Mai multe sate au fost evacuate și pe insula Evia și în Beoția din centrul Greciei. La vest de Atena, la mai multe depozite au izbucnit incendii într-o zonă industrială din Aspropyrgos. Și aproape de Autostrada Attica cerul s-a întunecat de fum. Doi muncitori albanezi au declarat pentru BBC că, dacă elicopterele ar fi sosit la timp, ar fi putut stinge focul, astfel că depozitele nu ar fi ars.

Marți, în jurul prânzului, un al doilea incendiu mare a izbucnit pe partea opusă a autostrăzii, în satul Fyli. O jumătate de oră mai târziu, locuitorii au primit un mesaj de la numărul de urgență 112 pentru a evacua zona.

Latest news
știri