15.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Comisia Europeană reduce drastic tariful de import pentru mașinile Tesla fabricate în China

Taxa de import scade de la 20.8% la 9%, în urma constatării unor subvenții mai reduse pentru Tesla față de alți producători chinezi, pentru a echilibra condițiile de concurență pe piața auto europeană

Comisia Europeană reduce semnificativ tariful de import al mașinilor Tesla fabricate în China, titrează EurnoNews România.

Comisia Europeană a decis că taxa de import a mașinilor electrice Tesla produse în China va fi scăzută la 9%, de la 20.8% cât fusese stabilit în iulie

Un criteriu luat în calcul în aplicarea reducerii este faptul că Tesla a primit mai puține subvenții din partea guvernului chinez în comparație cu alți producători de vehicule electrice pe care Bruxelles i-a investigat.

Oficialii UE au vizitat uzina Tesla din Shanghai în iunie și au observat că compania a beneficiat într-adevăr de subvenții din partea statului chinez, în special de baterii la prețuri mai mici, dar și de terenuri ieftine și de subvenții speciale pentru export.

Totuși, aceste ajutoare au fost la un nivel mai mic față de cele de care beneficiază alte companii chinezești.

Tariful de 9 % se va aplica până la 31 octombrie cel târziu, după ce va fi aprobat de către statele membre ale UE.

Ponderea mărcilor chinezești pe piața UE ar putea ajunge chiar la 15% în 2025

Comisia afirmă că tarifele propuse sunt necesare pentru a pune în balanță condițiile de concurență dintre producătorii auto și pentru a contracara “subvențiile neloiale” acordate companiilor chineze.

Ponderea mărcilor chinezești pe piața UE a crescut de la sub 1% în 2019 la 8% și ar putea ajunge chiar la 15% în 2025, deoarece prețurile sunt și cu 20% mai mici decât cele ale modelelor fabricate în UE.

spot_img
Latest news
știri