23.9 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Studiu: Românii doresc mai multe spații verzi și să stea mai puțin în trafic

Românii spun că își doresc spații verzi și să stea cât mai puțin în trafic

Un sondaj realizat de Genesis Property arată că românii își doresc mai multe spații verzi, dar și locuri de socializare pentru că în acest fel ar avea mai mult echilibru în viața persoanală. Mai exact românii spun în proporție de 26% că ar fi mai fericiți dacă ar benefecia de cele expuse mai sus, 21% dintre ei ar fi mai mulțumiți dacă ar sta mai puțin în trafic, iar 12, 6% dacă ar reuși să petreacă mai mult timp cu familia.

Nu mai puțin de 60% dintre cei care au decis să răspundă studiului spun că ei văd lumea viitorului cu parcuri și zone verzi în timp ce 40% își doresc acces la restaurant și cafenele, iar 38% mizează pe zonele de recreere. „Conceptul de campus al viitorului este benefic pentru angajați și pentru locuitori, prin propria sa natură: proiecte compacte, care pot fi traversate rapid pe jos. Vorbim despre zone în care oamenii pot accesa cu ușurință serviciile și facilitățile de care au nevoie, într-o plimbare de doar câteva minute”

Spațiile verzi pot îmbunătăți calitatea vieții

Acestea pot îmbunătăți calitatea vieții prin reducerea dependenței de mașini și creșterea oportunităților de activitate fizică, interacțiune socială, integrare reală într-o comunitate și acces rapid la produsele și serviciile necesare vieții de zi cu zi. În plus, conceptul poate ajuta și la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității aerului”, a spus Andreea Petre, Cost & Contract Manager, Genesis Property, potrivit paginadesustenabilitate.ro.

Cei peste 1000 de respondenți care au participat la studiu au mai spus că și statul, dar și companiile private trebuie să se implice în aceste proiecte. Mai ales că nu mai puțin de 87% dintre ei spun că dacă ar avea la birou și posibilitatea de a merge în parc pentru a lua aer și a se recrea, sigur ar fi mai echilibrați și în viața personal și profesională. Dintre cei 1031 de respondenți, 58% la sută au fost bărbați, restul de 42% femei, majoritatea cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, iar 42% dintre ei cu venituri mai mari de 4000 de lei.

Latest news
știri