15 C
București
joi, 28 martie, 2024

Garda de Mediu a amendat mai mulți șoferi care depozitau deșeuri în locuri nepermise

Mai multe autoturisme și camioane au fost surprinse depozitând gunoi în mod ilegal, șoferii refuzând, în același timp să se legitimeze sau să prezinte documentele vehiculelor.

Amenzi, mașini confiscate și un top al rușinii în România: Garda de Mediu a decis acțiuni ample și urmărirea unui traseu ilegal în mai multe județe din țară.

Mai multe autoturisme și camioane au fost surprinse depozitând gunoi în mod ilegal, șoferii refuzând, în același timp să se legitimeze sau să prezinte documentele vehiculelor.

Acțiunile Gărzii de Mediu s-au încheiat cu amenzi de zeci de mii de lei, comisarii promițând controale în toată țara.

În urma unei acțiuni desfășurate împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu, am reușit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcții într-un loc nepermis. Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de ron și i se va confisca mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfășurăm în fiecare seară astfel de acțiuni și sperăm să prindem cât mai mulți cetățeni care aruncă în locuri nepermise”, spune Cătălin Tutilescu – inspector-șef la Garda de Mediu.

Nimic nou sub soare

Nu este vorba despre un caz singular și, contrar inițiativelor, multe dintre acțiunile ilegale rămân nepedepsite. Un exemplu este județul Ilfov, unde șoferul unei basculante a descărcat o cantitate mare de gunoi pe un câmp.

Conform Digi 24, respectivul șofer a a fost obligat să mute deșeurile abandonate. În plus, a primit o amendă de 30.000 lei și a rămas și fără mașină. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au postat fotografiile pe pagina lor de Facebook, însoțite de un mesaj care să descurajeze pe viitor astfel de atitudini.

O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârșirea unei contravenții a fost confiscat! (…) Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!” spun oficialii de la Garda de Mediu.

Sinești: sursa majoră de poluare pentru Capitală

Un alt exemplu este data de 16 februarie, când la Sinești a fost confiscată o mașină care depozita gunoi în mod ilegal.

De asemenea, să nu uităm că localitatea Sinești a devenit faimoasă pentru mormanele de gunoi, deșeuri și plastic pe care localnicii le ard ilegal, în ciuda nenumăratelor razii făcute de Garda de Mediu.

Localitatea este cunoscută drept cauza principală a poluării masive din București. În luna noiembrie 2020, localnicii au ars deșeuri chiar în fața autorităților.

Latest news
știri