13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Cluj: nouă saci cu medicamente, colectați de pe lacul Tarnița

A fost oprită captarea apei potabile, iar șefa Serviciului Salvamont Cluj din departamentul Arii Protejate, a atras atenţia ieri că pe suprafaţa lacului Tarniţa au apărut mai multe baxuri cu medicamente expirate

Nu avem anumite medicamente, dar avem prea multe deșeuri, prea multă indiferență și prea puțin respect pentru mediul care ne înconjoară.

Legătura României cu Germania se traduce, de data aceasta, prin saci de medicamente expirate, saci care au ajuns într-un lac cu apă potabilă din Cluj.

A fost oprită captarea apei potabile, iar șefa Serviciului Salvamont Cluj din departamentul Arii Protejate, a atras atenţia ieri că pe suprafaţa lacului Tarniţa au apărut mai multe baxuri cu medicamente expirate.

Clujenii beau apă din lacul Tarniţa

Lacul Tarnița reprezintă o sursă de apă potabilă pentru județul Cluj, apă care curge în robinete și apă care ar trebui să îndeplinească anumite proprietăți pe care le învățăm încă din clasele primare.

Apa incoloră, inodoră și insipidă, adică fără culoare, fără miros și fără gust a devenit subiect pentru probe.

Angajații de la Apele Române au analizat dacă a fost afectată calitatea acesteia. Momentan, cercetările sunt în curs, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infectare a apei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Județul Cluj este alimentat cu apă la robinete din lacul Tarniţa. Pe suprafaţa lacului au apărut mai multe baxuri cu medicamente expirate, aşa că de ieri, atât Garda de Mediu cât şi cei de la Apele Române sunt în alertă, iar astăzi s-a luat decizia ca, pentru moment, alimentarea cu apă din Lacul Tarniţa să fie oprită, arată informaţiile dejeanul.ro.

Autoritățile au explicat faptul că s-a luat legătura telefonic cu Direcţia de Sănătate Publică, ocazie cu care au precizat că au oprit captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se, în continuare, din Lacul Someşu-Cald.

La data de 23 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona lacului Tarnița, au fost aruncate diverse tipuri de medicamente. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în două locuri diferite a versantului situat între luciul Lacului Tarniţa şi drumul județean 107P au fost aruncate trei tipuri de medicamente”, transmite IPJ Cluj.

Garda de Mediu: magazinul non-stop al României

Garda de Mediu a fost prezentă la fața locului, dar și reprezentanți de la Apele Române, Compania de Apă, Laboratorul de Calitatea Apei Someş-Tisa și Poliţia Locală Gilău.

Au fost efectuate activități specifice, luându-se legătura cu Direcţia de Sănătate Publică.

Latest news
știri