17.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Direcția Silvică Maramureș îi încurajează pe copii să protejeze pădurea și să învețe despre cum se obțin puieții forestieri

Educația ecologică este esențială pentru a învăța copiii să devină cetățeni responsabili și implicati în protejarea mediului înconjurător

Elevii maramureșeni au parcurs traseul tematic amenajat de Romsilva – Direcția Silvică Maramureș denumit ”La cazarmă” și gestionat de Ocolul Silvic Baia Sprie.

Cei mici au învățat o adevărată lecție despre ecologie și despre cum pot acționa în mod responsabil pentru a proteja natura și a preveni deteriorarea acesteia.

În Maramureș, copiii au avut ocazia să învețe mai multe despre arborii din pădure și despre cum se obțin puieții forestieri. Această experiență educativă îi ajută să înțeleagă importanța conservării mediului înconjurător și să ia măsuri pentru a-l proteja.

Unul dintre cele mai importante subiecte în educația ecologică este conservarea pădurilor

Elevi de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din Baia Mare au învățat de la ing. Tutuța Ionuț Dan și ing. Roman Bogdan, informații interesante despre arborii din pădure și despre cum se obțin puieții forestieri.

Foto: Facebook: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Potrivit membrilor Romsilva, ”La Cazarmă” este situat în zona Chiuzbaia, se întinde pe 2.7 hectare fiind un obiectiv amenajat în scop educativ, pentru elevi, și ”vorbește” despre rolul pădurii în viața noastră, dezvăluind o parte din activitățile specifice desfășurare în fondul forestier de către angajații Regiei Naționale a Pădurilor.

Romsilva: ”Colegii noștri de la Direcția Silvică Maramureș vă așteaptă cu drag să vizitați acest obiectiv, pentru a vă dezvălui atât provocările, cât mai ales, satisfacțiile muncii de silvicultor”

Pentru că școlile din zonă au arătat interes pentru a vizita acest traseu silvicultorii maramureșeni au amenajat și o pepinieră şi un solar cu rol educativ, aproape de drumul auto cu acces facil pentru elevi”, se arată în postarea publicată astăzi, 24 martie, pe contul de Facebook al Regiei Naționale a Pădurilor.

spot_img
Latest news
știri