11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Agent Green: ”Plantăm aceleași specii de arbori care au fost înainte de dezastru”

Ieri, 23 aprilie, voluntari de toate vârstele, împreună cu membrii Agent Green, au dat startul campaniei de reîmpădurire în munții Făgăraș. Lucrările de plantare sunt desfășurate pe o suprafață mare cât 5 stadioane de fotbal

Cu ocazia Zilei Pământului, membrii Agent Green au început campaniile de plantare în munții Făgăraș, într-o zonă grav afectată de defrișări masive.

Campania a fost sprijinită de donatori și de fundația Conservation Carpathia.

Agent Green: ”Este una din zonele greu încercate din munții Făgăraș unde am început lucrările de reconstrucție ecologică”

Am ales să fim într-un peisaj care arată literalmente distopic. Este una din zonele greu încercate din munții Făgăraș unde am început lucrările de reconstrucție ecologică. Adică recreăm pădurile de odinioară. Plantăm aceleași specii de arbori care au fost înainte de dezastru”, au transmis membrii organizației pentru protecția mediului din România.

Potrivit membrilor Agent Green, din donațiile strânse în ultimele luni, voluntarii au putut începe lucrări de plantare pe o suprafață mare cât 5 stadioane de fotbal.

În plus, contractul în vigoare stipulează că arborii plantați nu vor putea fi tăiați niciodată.

Sursă foto: Facebook/ Agent Green

Zimbrii care s-au întors în pădurile rămase au venit să vadă ce facem. Sunt foarte curioși. La vederea lor am prins puteri și mai mari pentru a transforma pustiul în viață. Mulțumim donatorilor, mulțumim voluntarilor și mulțumim Conservation Carpathia pentru că ne garantați prin contract și cuvânt că ce plantăm azi nu va fi tăiat niciodată”, au adăugat membrii organizației.

Fundația Conservation Carpathia ”2300 de puieți de anini am plantat pe Valea Doamnei, în apropierea comunei Nucșoara, în colaborare și cu suportul Direcției Silvice Argeș, administratorul acestor suprafețe”

Fundația a precizat că vor fi refăcute coridoarele de anin, care mărginesc văile râurilor și care au un rol ecologic deosebit de important, stabilizând malurile împotriva viiturilor și oprind eroziunea.

Pădurile naturale de-a lungul râurilor sunt extrem de importante pentru oameni, pentru menținerea calității surselor de apă și a sănătății ecosistemelor subacvatice”, se arată în comunicatul fundației Conservation Carpathia.

spot_img
Latest news
știri