18.3 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Greenpeace România avertizează: ”Ministrul Mediului reintroduce vânătoarea de trofeu la urs”

”Tanczos Brana riscă să rămână cunoscut în memoria colectivă ca Ministrul Vânătorii”, au transmis membrii organizației pentru protecția Mediului

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc săptămâna trecută, ministrul Mediului a semnat un ordin prin care reintroduce vânătoarea de trofeu la urs și turismul cinegetic.

În acest context, organizația pentru protecția mediului a făcut apel la toate organizațiile de profil, la biologi și la experții în conservarea mediului să conteste această propunere cinică de a rezolva administrarea unei specii protejate prin vânătoare comercială.

Mai mult, membrii Greenpeace din România s-au adresat și angajaților care lucrează în instituții subordonate Ministerului Mediului.

Greenpeace România: ”Domnule Barna, în calitate de Ministru al Mediului în România aveți în primul rând responsabilitatea conservării mediului înconjurător — chiar și în pofida agendei politice pentru care v-ați asumat să sprijiniți interesele industriei de vânătoare din Europa de Est”

Altfel, riscați să atrageți o nouă procedură de infringement asupra României pentru nerespectarea directivelor europene care protejează strict această specie și, mai important pentru dvs., riscați să rămâneți cunoscut în memoria colectivă ca Ministrul Vânătorii”, au transmis membrii organizației Greenpeace din România.

Proiectul de Ordin a fost publicat în data de 20 aprilie 2023

Ministerul a publicat un Proiect de Ordin privind aprobarea nivelului de prevenție și de intervenție pentru prevenirea pagubelor și a accidentelor produse de specia urs (Ursus arctos).

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor supune consultării publice proiectul de Ordin privind aprobarea nivelului de prevenție și de intervenție pentru prevenirea pagubelor și a accidentelor produse de specia urs (Ursus arctos).

Latest news
știri