18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

CAAD solicită acțiuni urgente platformelor online care au intrat în domeniul de aplicare al Legii privind Serviciile Digitale (DSA)

CAAD cere platformelor online să înceapă să ia măsuri privind noile reglementări ale Legii Serviciilor Digitale (DSA). Comisia Europeană a acordat patru luni la 19 entități online pentru a respecta noile obligații.

Climate Action Against Disinformation Coalition (CAAD) face apel la aceste companii să ia imediat măsuri ambițioase împotriva dezinformării cu privire la schimbările climatice.

Anunțul CE reprezintă o piatră de temelie privind răspunsul în fața noilor provocări ce țin de dezinformarea online cu privire la acțiunea climatică. Multe dintre companiile nominalizare fac pași în spate în ceea ce privește transparența, responsabilitatea și sprijinirea procesului democratic.

Platformele online au la dispoziție patru luni pentru a respecta multe dintre obligațiile DSA. Printre acestea se numără implementarea capacităților adecvate de moderare a conținutului și măsuri de transparență pentru utilizatori.

CAAD cere platformelor să facă pași susținuți

CAAD cere platformelor online să înceapă să ia măsuri imediate pentru a aborda dezinformarea climatică pe platformele lor. Dezinformarea climatică este una dintre cele mai răspândite și periculoase forme de dezinformare. Ea nu numai că deraiează acțiunile climatice, dar alimentează și polarizarea și amenință toate procesele democratice din Uniunea Europeană. Aceste lucruri sunt stipulate în Raportul Comitetului Special al Parlamentului UE.

În următoarele luni, CAAD face apel la platformele online să:

  • lanseze evaluări publice cu privire la modul în care modificările de design afectează răspândirea dezinformarii și a discursului instigator la ură;
  • să le permită cercetătorilor accesul la date non-personale;
  • să adopte o definiție universală a dezinformării și dezinformării climatice;
  • să prevină monetizarea dezinformării prin reclame;
  • să raporteze anual despre interferența străină și dezinformarea sponsorizată de industrie;
  • să educe utilizatorii cu privire la detectarea și limitarea dezinformării;
spot_img
Latest news
știri