21 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Mai Mult Verde: ”Ecoruta Dunăreană reprezintă un traseu bogat în resurse turistice”

Asociația Mai Mult Verde a anunțat că traseul Ecoruta Dunăreană oferă o diversitate impresionantă de specii și reprezintă un loc ideal pentru observarea păsărilor și a faunei și florei specifice Dunării

Asociația Mai Mult Verde a precizat astăzi, 24 iulie, că Ecoruta Dunăreană – traseul propus de organizație în cadrul proiectului ”Pentru o Dunăre cu malurile curate” – este bogat în resurse turistice.

Pentru cei pasionați de natură, zona oferă o varietate atrăgătoare de specii și poate deveni un loc ideal pentru observarea păsărilor și a faunei și florei specifice Dunării.

Pe parcursul traseului, există mai multe arii naturale protejate, care găzduiesc peste 300 de specii de plante și o faună extrem de diversă, incluzând nevertebrate, păsări, reptile, amfibieni și mamifere de mare importanță.

Mai Mult Verde: ”Aceste zone naturale prezintă un mare potențial de valorificare pe principiile ecoturismului prin activități specifice care pot genera beneficii atât operatorilor de servicii ecoturistice, turiștilor cât și comunităților locale”

Ecoruta Dunăreană propusă în acest proiect va deveni un exemplu de bună practică, replicabil și de interes pentru consumatorii de ecoturism de-a lungul Dunării”, a precizat Loredana Pană, expert advocacy Asociația Mai Mult Verde.

Până la sfârșitul anului, asociația va amenaja primul traseu ecoturistic de natură și agrement din județul Giurgiu, între localitățile Slobozia, Oinacu, Giurgiu, Gostinu și Prundu numit Ecoruta Dunăreană, pe o distanță de 44 de km.

Potrivit membrilor organizației pentru protecția mediului, dacă în ceea ce privește orașul Giurgiu, există un interes din punct de vedere turistic, cu precădere concentrat pe faleză și port unde sunt amplasate câteva restaurante, pentru celelalte localități nu există un interes turistic orientat direct spre obiectivele de patrimoniu natural sau cultural locale.

”Din punct de vedere cultural, există mai multe puncte de interes, necunoscute însă publicului larg și nesemnalizate, cum ar fi ruinele cetății lui Mircea cel Bătrân de la Giurgiu sau ansamblul de cazemate de la Slobozia”

De asemenea, pentru iubitorii de gastronomie locală, pot fi revitalizate câteva tradiții culinare, precum plăcintele dulangaci specifice spațiului cultural româno-bulgar riveran Dunării, salatele de ardei sau vinete coapte pe jar sau ciorba de gâscă”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Localitatea Gostinu reprezintă o destinație populară pentru turiștii în căutare de relaxare de week-end. Cu toate acestea, din păcate, lipsa unor spații amenajate pentru colectarea deșeurilor a dus la acumularea unei cantități semnificative de gunoaie în zonă.

Astfel, pădurile și vegetația de pe plajă au devenit ilegal depozite de deșeuri.

spot_img
Latest news
știri