16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Ministrul Mediului susține recuperarea terenurilor retrocedate din Parcul IOR

Ministrul și PNL Sector 3 se alătură eforturilor Grupului de Inițiativă Civică IOR-Titan și Greenpeace de a stopa măcelul din Parcul IOR

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, și-a arătat, joi, 20 iulie, susținerea pentru recuperarea celor 12 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR din Capitală.

Știrea Verde a prezentat în mod repetat situația parcului IOR. O suprafață de 12 hectare din acesta, echivalentul a 12 terenuri de fotbal, este pe cale să fie rasă cu totul din patrimoniul verde al comunității bucureștene. Aria verde a fost ”retrocedată”, printr-un proces disputat de mulți. Aceasta dispare văzând cu ochii. Copacii sunt îndepărtați fie prin otrăvirea copacilor, tăieri ilegale ori incendieri. Autoritățile, spuneau cei care se luptă pentru a păstra parcul în forma sa inițială, au închis ochii la ilegalități.

Petiția cetățenilor din sectorul 3, semnată de aproape 20,000 de oameni

Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a luptat de la începutul procesului pentru a stopa măcelul parcului. Greenpeace a fost alături de ei la proteste. Împreună, au pornit o petiție, semnată până în prezent de aproape 20,000 de oameni.

„Cerem liderilor politici și autorităților abilitate să creeze un plan de reîntregire pentru Parcul IOR, să oprească degradarea premeditată a „zonei retrocedate” și să protejeze de urgență această oază verde de dimensiuni considerabile și extrem de importantă pentru București!” , spuneau organizatorii, în textul petiției.

Se pare că unii politicieni au ascultat și ales să simpatizeze cu cauza cetățenilor sectorului trei. Printre ei, chiar Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

„În condițiile în care suprafața medie de spațiu verde pe cap de locuitor din București este sub recomandarea Uniunii Europene, de 26 de metri pătrați pentru fiecare cetățean, și mult mai mică decât recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, de 50 de metri pătrați, este clar că soluția este crearea sau măcar conservarea spațiilor verzi, nicidecum eliminarea lor. Ca ministru al Mediului, susțin protejarea spațiului verde, mai ales când este vorba despre un parc situat în inima Capitalei, un oraș și așa sufocat de trafic și poluare”, a declarat Ministrul.

Fechet l-a felicitat, în postarea sa, pe președintele PNL Sector 3, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Acesta, împreună cu organizația PNL Sector 3, s-au alăturat cauzei Parcului IOR în iunie, și au inițiat și propria lor petiție.

„Ca ministru al Mediului, voi susține mereu protejarea spațiului verde, mai ales când este vorba despre un parc situat în inima Capitalei, un oraș care are deja probleme cu poluarea,” a mai declarat Fechet.

spot_img
Latest news
știri