7.9 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

G20 a investit sume record în industria de combustibili fosili în ciuda avertizărilor de mediu

Blocul G20 al celor mai puternice economii nu a reușit să ajungă la un consens privind reducerea treptată a combustibililor fosili. Oamenii de știință și militanții sunt exasperați de această situație pentru că nu se face nimic pentru a se reduce încălzirea globală

Vremea extremă din emisfera nordică nu a speriat cele mai puternice economii ale lumii. Țările membre G20 sunt și cele mai mari producătoare de emisii de carbon. Așa că un efort cumulativ al grupului de decarbonizare este crucial în lupta globală împotriva încălzirii climatice. Cu toate acestea, dezacordurile au dus la emiterea de către oficiali a unei declarații. „Am avut un acord complet cu privire la 22 din 29 de paragrafe. Iar șapte paragrafe constituie rezumatul scaunului”, a spus ministrul indian al puterii, RK Singh. Utilizarea combustibililor fosili a devenit un paratrăsnet în discuțiile de o zi, dar oficialii G20 nu au reușit să ajungă la un consens. Mai ales cu privire la limitarea utilizării „neîncetate”. Un proiect revizuit care a intrat în posesia jurnaliștilor arăta importanța eliminarea combustibililor fosili. „A fost subliniată importanța de a depune eforturi pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili, în conformitate cu diferitele circumstanțe naționale”.

Cele mai puternice economii ale lumii, G20, nu vor să renunțe la această industrie

Cu toate acestea, declarația președintelui includea preocupări din partea unor națiuni membre G20 care lipseau în proiectul de dinainte. Se explică faptul că „alții au opinii diferite cu privire la faptul că tehnologiile de reducere și eliminare vor aborda astfel de preocupări”. Singh, într-un briefing de presă după conferință, a spus că unele țări G20 vor să folosească captarea carbonului. Asta în loc să reducă treptat a combustibililor fosili. El nu a numit țările care doresc să facă acest lucru. Se știe că Arabia Saudită, Rusia, China, Africa de Sud și Indonezia se opun obiectivului de triplare a capacității de energie regenerabilă în acest deceniu. Așa că rămâne de văzut dacă se va ajunge la un consens în G20 legat de reducerea emisiilor din combustibili fosili. Pentru că până în acest moment realitatea arată că este exclus să se renunțe total la această industrie, indiferent de încălzirea globală.

spot_img
Latest news
știri