17.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Polonia a dezvoltat un combustibil ecologic pentru rachete

Oamenii de știință de la Rețeaua de Cercetare Łukasiewicz – Institutul de Aviație (ILOT) au dezvoltat un combustibil ecologic de propulsie spațială.

Polonia a dezvoltat un nou combustibil ecologic pentru rachete. Oamenii de știință și inginerii de la Rețeaua de Cercetare Łukasiewicz – Institutul de Aviație (ILOT) au raportat despre dezvoltarea acestui combustibil. Se așteaptă să constituie o piatră de hotar în sistemele de propulsie spațială, potrivit Remix News.

Propulsorul dezvoltat la ILOT este o alternativă mai sigură în comparație cu materialele toxice utilizate în prezent.

Combinația dezvoltată utilizează peroxid de hidrogen ca oxidant și combustibil inovator. Acesta are o performanță ridicată. În plus, are capacitatea de a se aprinde spontan la amestecarea componentelor în camera de ardere. Potrivit oamenilor de știință polonezi, este un candidat ideal pentru utilizarea în motoarele de rachete pentru viitoarele platforme satelitare, aterizare și vehicule de lansare.

Polonia – combustibil ecologic de propulsie spațială

„Echipa a realizat ceva semnificativ care poate reduce în cele din urmă costurile noilor sisteme de propulsie și costurile pregătirii sateliților pentru zbor”, a spus dr. inginer Adam Okniński, directorul Centrului de Tehnologie Spațială de la Institutul de Aviație.

„Acest pas ne aduce mai aproape de posibilitatea ca acest combustibil să devină un standard în misiunile sateliților de generație viitoare”, a adăugat el.

Cercetătorii de la ILOT a efectuat până acum peste 160 de teste ale noului combustibil. Ei ai obținut caracteristici de aprindere foarte consistente și performanțe stabile și repetabile de combustie. Următorii pași se vor concentra pe introducerea tehnologiei inovatoare în noi sisteme și subsisteme dezvoltate pentru sateliți de către companiile care operează pe piețele europene și globale.

Institutul este una dintre cele mai moderne facilități de cercetare din Europa, datând din 1926. Acesta colaborează îndeaproape cu giganți din industria aviației globale, precum Boeing, GE, Airbus și Pratt & Whitney

De asemenea, are parteneriate și cu instituții din sectorul spațial, inclusiv Agenția Spațială Europeană. Domeniile strategice de cercetare ale ILOT includ tehnologiile aviatice, spațiale și tehnologiile fără pilot.

spot_img
Latest news
știri