9.3 C
București
luni, 21 octombrie, 2024

Şase persoane au murit în inundaţiile care au lovit Japonia

Râurile au ieșit din matcă în weekend, iar ploile record, de peste 540 mm, au provocat distrugeri masive, lăsând mii de locuințe fără apă și electricitate

Șase persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor și alunecărilor de teren care au afectat centrul Japoniei în ultimele zile, conform presei locale, citate de G4 Media.

Televiziunea NHK a raportat șase decese, iar un reprezentant al serviciilor de urgență a menționat un deces confirmat și cinci persoane în stop cardio-respirator, după ploile torențiale din prefectura Ishikawa.

Armata a fost chemată să sprijine întreaga regiune rurală de-a lungul Mării Japoniei

Precipitaţiile din Japonia au atins niveluri record în ultimii ani în mai multe părţi ale ţării, inundaţiile şi alunecările de teren provocând uneori decese.

Experţii cred că schimbările climatice cresc frecvenţa, intensitatea şi imprevizibilitatea acestor fenomene.

În urma inundațiilor din Galați, autoritățile caută soluții urgente după ce șapte persoane și-au pierdut viața, iar mii de locuințe au fost complet distruse

După inundațiile devastatoare din județul Galați, care au cauzat moartea a șapte persoane și au afectat mii de locuințe, autoritățile caută soluții pentru prevenirea viitoarelor catastrofe.

Barajul din Câmpia Suhurluiului, abandonat în 1989, ar putea proteja zonele Pechea și Slobozia Conachi, însă nu a fost finalizat.

Ministrul Mediului promite reluarea proiectului, iar Administrația Națională Apele Române lucrează la valorificarea acestuia.

Președintele Iohannis a subliniat legătura dintre schimbările climatice și astfel de fenomene extreme, cerând măsuri urgente pentru a reduce riscurile viitoare.

spot_img
Latest news
știri