18 C
București
sâmbătă, 14 septembrie, 2024

A fost lansat Raportul de Ţară privind Clima şi Dezvoltarea

Dezbaterile au loc la Palatul Cotroceni

Astăzi, 24 octombrie, la Palatul Cotroceni este prezentat public Raportul de Ţară privind Clima şi Dezvoltarea.

Acest raport este elaborat de Banca Mondială, cu sprijinul Guvernului României şi al Administraţiei Prezidenţiale, prin Departamentul Climă şi Sustenabilitate.

Prin Raportul de Ţară privind Clima şi Dezvoltarea, România se angajează în lupta împotriva schimbărilor climatice

Raportul avansează recomandări pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru consolidarea rezilienţei, sprijinind în acelaşi timp creşterea economică incluzivă şi reducerea sărăciei. Protejarea cetăţenilor celor mai vulnerabili socio-economic în procesul de tranziţie verde şi a celor mai expuşi la impactul fizic al schimbărilor climatice este o prioritate pentru România”, a informat Administrația Prezidențială, citată de News.ro.

Potrivit comunicatului emis de Administraţia Prezidenţială, după prezentarea raportului, discuţiile se vor concentra pe măsurile cu impact semnificativ în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi adaptarea la schimbările climatice, cu accent pe sectoare cheie precum energia, transporturile, agricultura şi pregătirea forţei de muncă.

Soluțiile vizează acțiuni împotriva schimbărilor climatice, dar și dezvoltarea economică a României

De asemenea, se va căuta identificarea de soluţii tehnice care pot fi acceptate din punct de vedere politic.

Toate acestea au potenţialul de a susţine atât acţiunile împotriva schimbărilor climatice, cât şi dezvoltarea economică şi socială a României.

spot_img
Latest news
știri