15 C
București
joi, 2 mai, 2024

Nu doar oamenii, ci și animalele de companie pot avea dificultăți din cauza lipsei luminii solare

Care sunt semnele care apar în momentul în care animalele suferă de tulburarea afectivă sezonieră

Nu doar oamenii resimt o scădere a dispoziției atunci când zilele se scurtează odată cu venirea toamnei, ci și animalele de companie pot avea dificultăți din cauza lipsei luminii solare, scrie Adevărul.

Tulburarea afectivă sezonieră (SAD) este un tip de depresie care apare la schimbarea anotimpurilor

Potrivit medicilor, că unele dintre simptome includ o stare de spirit scăzută, iritabilitate, sentimente de melancolie, letargie, somn mai lung decât de obicei și dificultăți de concentrare.

Experții în câini de la Puppy Hero din Marea Britanie avertizează proprietarii de animale de companie asupra semnelor că patrupedul lor ar putea suferi de SAD, potrivit Daily Mail.

Primul semn că ar putea fi ceva în neregulă cu patrupedul vostru este același care apare la oameni: dormitul mai mult decât de obicei.

În al doilea rând, cățelul dumneavoastră ar putea manifesta un interes mai scăzut în a se juca decât de obicei, sau refuză să facă exerciții fizice sau să meargă la plimbări.

Un alt semn ușor de observat pe care l-ați putea interpreta greșit este căscatul, deoarece câinii cască adesea atunci când sunt stresați, ca un relaxant natural.

Multe animale de companie pot avea comportamente nepotrivite sau pot fi ocazional morocănoși, dar un alt semn că se luptă cu SAD poate fi o schimbare în comportamentul lor

Această schimbare poate varia de la a fi mai iritabil decât de obicei, la a avea comportamente agresive.

Este de asemenea important fiți atenți la cantitatea de hrană pe care o mănâncă – dacă observați că animalul dumneavoastră mănâncă mai puțin sau semnificativ mai mult decât de obicei, acesta ar putea fi un alt semn de avertizare că suferă de tulburare sezonieră.

Majoritatea câinilor au nevoie de atenție și dragoste, la fel de mult ca oamenii, așa că ajutarea lor să se simtă mai bine poate fi la fel de simplă ca petrecerea timpului cu ei.

Latest news
știri