11.3 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Google DeepMind a prezentat un model AI ce poate rezolva probleme complexe de matematică

Programul rezolvă inclusiv probleme de geometrie, la nivel de olimpiadă

Google DeepMind a dezvăluit recent un model revoluționar de inteligență artificială, denumit AlphaGeometry, scrie Libertatea.

Acesta este capabil să rezolve probleme complexe de matematică, inclusiv cele de geometrie, la nivel de olimpiadă.

Potrivit declarațiilor Google, acest nou model poate aborda cu succes 25 de probleme de geometrie la nivel de olimpiadă, într-o limită standard de timp, reprezentând o îmbunătățire semnificativă față de tehnologiile anterioare, care se limitau la rezolvarea a maxim 10 astfel de probleme.

Modelul de limbaj este asemănător cu Chat GPT

AlphaGeometry integrează un model de limbaj, cu trăsături asemănătoare cu cele ale Chat GPT, și un motor simbolic, un tip distinct de inteligență artificială care utilizează simboluri și reguli logice pentru deducții.

Acest amestec inovator între recunoașterea modelelor din limbaj și raționamentul logic oferă o abordare eficientă pentru rezolvarea problemelor matematice, reprezentând un pas semnificativ înainte în domeniul inteligenței artificiale.

În comparație cu modelele de inteligență artificială generativă bazate pe text, antrenarea tehnologiei este mult mai dificilă în spectrul unei științe exacte precum matematica, deoarece există mai puține date care pot fi folosite, având în vedere că știința este bazată pe simboluri, au mai explicat cercetătorii.

În luna decembrie, Google a lansat Gemini, un model de inteligență artificială care stă la baza chatbot-ului său Bard

Potrivit sursei citate, despre acest model se spune că poate concura cu GPT-4 de la OpenAI în anumite domenii.

Coautorii cercetării au precizat că AlphaGeometry nu va fi încorporat imediat în modelul Gemini, dar că își imaginează că ar putea servi în viitor ca un tutore de matematică în cadrul unor sisteme precum Bard.

spot_img
Latest news
știri