-0.1 C
București
vineri, 27 decembrie, 2024

Cruzime ”legală”: Lupii dintr-un parc național pot fi vânați cu pistoale cu bile pentru a fi speriați

Decizia luată de instanță vine după ce mai multe animale au început să se apropie de vizitatori

Lupii dintr-un parc național pot fi împușcați cu pistoale cu bile colorate pentru a fi speriați.

Decizia aparține instanței olandeze care a transmis că lupii din parc se apropie tot mai des de vizitatori, scrie EuroNews.

Autoritățile olandeze vor avea permisiunea de a folosi pistoale cu bile colorate pentru a trage în lupi și a-i speria, după ce cel puțin unul dintre animale a început să se apropie de vizitatori, a transmis o instanță, în cursul zilei de miercuri.

În prezent, lupii sunt animale protejate în Țările de Jos și nu pot fi vânați legal

Cu toate acestea, autoritățile din provincia estică Gelderland au sugerat ca exemplarele din Parcul Național Hoge Veluwe trebuie să fie ținute la distanță de oamenii care vizitează locul. Prin urmare, vor fi folosite pistoale cu bile.

În decizia sa, Curtea de District din Țările de Jos a spus că o lupoaică din parc a fost văzută apropiindu-se de pietoni și cicliști, manifestând ceea ce a numit ”comportament neobișnuit”.

Un expert audiat de instanță a spus că lupoaica a devenit ”din ce în ce mai curajoasă” și reprezentă ”o amenințare la adresa siguranței publice”.

Autoritățile nu au făcut publică data la care vor începe să folosească pistoale cu bile colorate.

Protecția lupilor, un subiect controversat în toată Europa

Lupii au devenit recent subiectul unor dezbateri aprinse în mai multe țări din Europa, acolo unde numărul lor este în creștere.

La două secole după ce lupii au fost vânați până la dispariție în Olanda, animalele s-au întors în țară după ce o pereche a trecut granița dinspre Germania și a dat naștere la trei pui pe teritoriul olandez.

Experții și grupurile de mediu estimează că până la 19.000 de lupi pot fi prezenți în cele 27 de țări membre ale UE.

Este vorba despre populații de peste 1.000 în Bulgaria, Grecia, Italia, Polonia, România și Spania.

Având în vedere prezența tot mai mare a lupilor în țările europene, Uniunea Europeană a sugerat o revizuire a statutului de protecție

În decembrie, Comisia Europeană a modificat legea în ceea ce privește populația de lupi, sugerând reducerea statutului său de protecție de la ”strict” la ”doar” protejat.

În aceeași lună, Estonia a început sacrificarea anuală a lupilor, stabilind cota de vânătoare la 144.

Statul a invocat că există mai multe animale decât permit planurile sale de conservare.

spot_img
Latest news
știri