9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

Încă un câine salvat din canal: ”Avea un sac cu boabe lângă el, să-i ajungă. Iar când se termină, să moară”

Asociația Casa lui Patrocle a făcut publică o situație care, în egală măsură a scandalizat, dar și înduioșat internauții: un câine a fost salvat dintr-un canal, în data de 24 martie. Nu este nici primul, nu este nici ultimul. România rămâne needucată, iar asociațiile pentru protecția animalelor duc o luptă continuă cu mentalitățile primitive.

Salvatorii sunt pompierii de la ISU Bucovina Suceava, dar eroul principal rămâne un copil care a semnalat cazul.

Dacă ”apetitul” pentru abandon crește, problema intervine atunci când patrupedele sunt abandonate fără vreo șansă la viață. Devin condamnate, devin parte dintr-o sentință nedreaptă și imaginea unei țări care preferă să se adâncească în probleme, fără a încerca să găsească o simplă soluție.

”Avea un sac cu boabe lângă el, să-i ajungă să mănânce, iar când se termină, să moară, să roadă deșeurile cu care era înconjurat”

Băiatul din Mihoveni a scris asociației despre un câine căzut într-un canal. Se pare că patrupedul, care stătea acolo de zile întregi, a fost abandonat de către un stăpân ”binevoitor”:

L-a aruncat acolo omul lui, cu lanț cu tot, la 2 metri sub pământ, l-a îngropat de viu, căci câinele nu avea cum să iasă sub nicio formă, oricât de mult ar fi încercat”.

După mai multe căutări, canalul de pe câmp a fost găsit.

Odată cu vârsta și anii, uităm de eroii copilăriei. Cei din desene sau din povestirile istorice. Acum însă, oameni mari fiind, avem alți eroi! Iar voi, băieții de la ISU Bucovina Suceava – sunteți eroii noștri!

”Empatia” românească înseamnă un sac cu boabe. Și, în aceste condiții, empatia devine sinonimă cu agonia: revoltător este faptul că patrupedul avea aruncat lângă el un sac cu boabe, să-i ajungă să mănânce, iar când se termină, să moară sau să roadă sticlele și deșeurile cu care era înconjurat.

Câinele, botezat, ulterior, Oscar stătea în canal de mai multe zile, incapabil să se miște, să mănânce sau să se salveze.

În ciuda temperaturilor foarte scăzute, reprezentanții asociației au fost alături de pompieri și nu au renunțat: au ales să se implice, să demonstreze faptul că România este încă empatică și că acesta empatie înseamnă umanitate și un exemplu pentru noi toți.

Era frig de crăpau pietrele, am înghețat și noi cu două geci pe noi, altminteri câinele care stătea lipit între pereții unui canal de câteva zile bune”, scrie asociația pe contul de Facebook.

Cu ajutorul pompierilor, Oscar a fost scos din canal

Ne-au ajutat pompierii, eroii noștri fără pelerine, care nu caută laudă și validare, ci doar își îndeplinesc cu simț de răspundere meseria și l-am scos pe Oscar din canal.

Când ne-a văzut prima dată, a lătrat din toți plămânii, de frică, de spaimă, pentru ajutor, dar odată ce s-a văzut scos din canal, a devenit un mielușel, iar nouă nu ne-a venit să credem ce câine cuminte este”. 

”Este slab și sfrijit, dar îl punem pe picioare, îl îngrășăm”

A fost salvat de pompieri, și-a găsit un cămin temporar, dar așteaptă o familie care să-l iubească necondiționat.

În momentul de față, Oscar se află în adăpost, este iubit și îngrijit. Este un câine de talie mare și este cuminte și de iubitor.

Asociația povestește cum Oscar s-a adaptat repede, și-a găsit un culcuș al lui și s-a odihnit pentru toate zilele în care tot ce a putut să facă a fost să urle, dar fără rezultat, căci în câmp nu aude nimeni și nimeni nu poate ajuta.

Este încă slab și sfrijit, dar îl punem pe picioare, îl îngrășăm, îl deparazităm și sterilizăm și-i căutăm o familie, căci Oscar este un câine tânăr și impunător, puternic și hotărât care are nevoie lângă el de un om la fel de vehement și sigur pe el”, au scris reprezentanții Casa lui Patrocle pe pagina de Facebook.

Mulți abandonează, fără să se gândească că, în urma lor, alții găsesc soluțiile normale: îngrijire, iubire și un posibil cămin.

Un ”stăpân” nu chinuie și nu lasă în voia sorții. Un ”stăpân” știe că nu este stăpân, ci omul unui câine, companionul lui, viitorul lui.

Oscar este un mix între ceva și altceva. Dar un mix iubitor

Asociația Casa lui Patrocle s-ar bucura mult dacă Oscar ar fi adoptat și transmite următoarele despre el:

– Este un mascul în vârstă de 3 ani, rasa nu o cunoaștem, dar este un mix între ceva și altceva, căci este înalt ca un ciobănesc, dar conformația îi este de ogar (bot lung, talie subțire, picioare lungi și subțiri, cap mare), de talie mare (~70cm).

– Este un câine cuminte, sociabil cu oamenii, dar și cu ceilalți câini ai adăpostului.

– Învață acum să iubească și să fie iubit, așa cum niciodată n-a știut și n-a primit.

– Este un câine impunător, cu un lătrat superb, hotărât.

– Este potrivit pentru viața la curte, însă este EXCLUS ca el să ajungă în lanț.

– Este în curs de îngrășare, în curând vom scoate din el cel mai puternic câine.

– Are nevoie de un om răbdător, hotătrât să-i câștige încrederea.

– Este deparazitat intern și extern, vaccinat și urmează să fie sterilizat (pleacă la noua lui căsuță sterilizat).

Latest news
știri