19.4 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Mircea Fechet a interzis, prin ordin de ministru, pescuitul comercial pe două lacuri din Bacău

Ambele lacuri erau afectate de braconajul piscicol

Ministrul Mediului a anunțat că începând de ieri, 24 aprilie, a interzis prin ordin de ministru, pescuitul comercial pe lacul Berești din Bacău.

În egală măsură, Mircea Fechet a transmis că la fel a procedat și cu lacul Răcăciuni.

Este vorba despre două dintre cele mai frumoase lacuri din județul Bacău, care erau afectate anual de braconaj piscicol.

Ordinul de ministru va fi publicat în Monitorul Oficial

Potrivit comunicatului publicat pe contul de socializare, de la publicarea în Monitorul Oficial al Ordinului de Ministru, aici vor putea veni doar persoane care vor să se recreeze.

De asemenea, este încurajat pescuitul sportiv, însă oficialul a precizat că în ”niciun caz nu vom mai vedea plase de pescari sau alte instrumente care lăsau aceste ecosisteme fără pește”.

Ministrul Mediului: ”Vom pune sub protecție astfel această arie naturală protejată, care este o moștenire pentru mediu și pentru generațiile viitoare”

Un ecosistem sănătos nu poate exista fără faună piscicolă sănătoasă, iar protejarea ecosistemelor acvatice aduce beneficii pe termen lung pentru natură și pentru comunitate: recreere, pescuit recreativ, turism”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Lacul Berești este o arie de protecție specială avifaunistică situată în județul Bacău, pe teritoriile administrative ale comunelor: Corbasca, Orbeni, Parava, Tătărăști, Sascut și Valea Seacă.

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone) și reprezintă un o zonă naturală (lac de acumulare și zonele împrejmuitoare cu pășuni, terenuri arabile, mlaștini, turbării) ce asigură condiții de hrană, cuibărit și viețuire pentru mai multe specii de păsări migratoare, precum și pentru specii de mamifere, pești, reptile și amfibieni.

Latest news
știri