18.9 C
București
duminică, 5 mai, 2024

VIDEO: Cerbi lopătari, surprinși hoinărind pe coridoarele unui spital englezesc 

Cerbii au fost zăriți hoinărind pe hol, în interiorul a ceea ce se spune că ar fi maternitatea spitalului din Derriford

Doi cerbi lopătari din Anglia par a fi considerat că activitatea cea mai potrivită pentru o dimineață de luni ar fi o vizită la spital. Astfel, ieri, 24 iulie, aceștia au fost surprinși deplasându-se pe culoarele spitalului din Derriford, conform itv

O vizită matinală la maternitate

Cele două animale maiestuoase au fost văzute galopând ușor, neperturbate pe un hol, în interiorul a ceea ce se spune că ar fi maternitatea spitalului. Un videoclip de pe Twitter arată cerbii „alergând” pe un coridor. Pacienții pot fi auziți râzând în fundal. Unul exclamă: „Pleacă?”.

Un purtător de cuvânt al spitalului a spus, pentru itv, că animalele au pătruns la etajul respectiv prin ușa din spate. Acestea au fost în interiorul clădirii pentru „câteva minute”, fiind „încurajate” să plece de către angajați. 

Conducerea spitalului i-a îndemnat atât pe aceștia, cât și pe pacienți să închidă toate ușile în urma lor. Animalele sălbatice, a spus aceasta, „nu ar trebui încurajate (nr. să se obișnuiască să intre) într-un cadru aglomerat cum este cel al spitalului”

Un purtător de cuvânt al University Hospitals Plymouth NHS Trust a declarat: „Doi cerbi au reușit să intre pe coridorul de la Etajul 5 la primele ore ale dimineții de luni. Cerbii au fost în interior timp de trei minute, și au fost încurajate cu blândețe să plece, de către membrii personalului.

„Au fost chemate apoi echipe de curățenie pentru igienizarea coridorului. Animalele nu au mers și nu au putut intra în zonele clinice sau în secții, și nu au intrat în niciun contact cu pacienții.

„Cei care locuiesc lângă Derriford vor ști că cerbii nu sunt străini de zonele înconjurătoare. Cerbii au intrat printr-o ușă care a fost lăsată deschisă și le-am reamintim personalului și vizitatorilor să închidă ușile în urma lor și să nu hrănească cerbii, deoarece sunt animale sălbatice și nu ar trebui încurajate într-un spital aglomerat.

„Vom monitoriza acea intrare și vom spori patrulele noastre de securitate pe timp de noapte pentru a ne asigura că cerbii nu încearcă să viziteze din nou”.

Nu este prima dată când cerbii sunt fotografiați pe terenul spitalului. Unul dintre aceștia, numit Lucky („Norocosul”), este, aparent, de-al casei atât în zona spitalului, cât și în zonele industriale.

Latest news
știri