8.9 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Locuitorii din Harghita se bucură de prima pistă de pumptrack amenajată în județ

Parcul Central din Miercurea-Ciuc găzduiește o nouă pistă de pumptrack, atrăgând cicliști, trotinetiști și skateboarderi de toate vârstele

O pistă de pumptrack a fost deschisă în Harghita, în Parcul Central din Miercurea-Ciuc, transmite Agerpres.

Pista de pumptrack din județ are două secţiuni, una pentru copii mai mici şi alta pentru tineri

De asemenea, organizatorii au precizat că toţi cei care au încercat-o s-au declarat încântaţi de această nouă modalitate de a petrece timpul liber.

Potrivit municipalităţii, pista de pumptrack este un spaţiu modern pentru comunitate, dar şi loc de joacă.

Aici, cicliştii, trotinetiştii, skateboarderi pot să meargă pe trasee ondulate fără a pedala sau a împinge, folosind tehnica numită ”pump”.

Primarul Korodi Attila a precizat că pumptrack-ul a început să devină foarte popular în rândul tinerilor şi copiilor din oraş. Din acest motiv, edilul intenţionează amenajarea unor piste similare şi în alte cartiere.

Primarul Korodi Attila: ”Pumptrack-ul este total diferit de modul uzual de a folosi bicicleta”

Este o mişcare cu bicicleta sau rolele în care pompezi, efectiv, bicicleta şi prin această pompare bicicleta prinde avânt şi merge pe pista special amenajată. Nu trebuie folosite pedalele bicicletei pentru a pune în mişcare bicicleta în sine. (Este o pistă care, în total, cu pista mică şi pista mare, are aproape 100 de metri. Este amenajată de un antreprenor în spatele căruia se află unul dintre cei mai renumiţi snowboarderi din România, Kinda Geza, care are şi un centru pentru sporturi extreme în Miercurea-Ciuc. Ne bucură că profesionalismul lui a putut fi integrat în acest proiect. Este investiţia Primăriei exclusivă şi ne-a costat 448 de mii de lei”, a spus primarul de la Miercurea Ciuc.

spot_img
Latest news
știri