17.6 C
București
joi, 2 mai, 2024

Un urs a fost suprins în preajma spitalului de Psihiatrie de la Săpoca

Cetățenii din preajma spitalului de la Săpoca au fost avertizați cu privire la faptul că un urs se plimbă prin zonă. Cel care a emis apelul este chiar primarul de la Unguriu.


„În această noapte, în preajma orelor 1,00 – 1,30 a fost sesizată prezenta unui urs în satul Ojasca, zona SMA – Blocuri – parcare salariaţi Secţia Ojasca. Am rugămintea sa trataţi cu seriozitate informaţia. Și sa evitaţi deplasările în zonele alăturate satelor Unguriu şi Ojasca”. A explicat primarul comunei Unguriu, după ce în satul Ojasca a fost sesizat un urs. De asemenea administrația locală a făcut apel la cetățeni să stea cât mai aproape de case. De asemenea să evite locurile de unde ursul ar putea să încerce să procure mâncare.

A fost văzut pe DN10 de un trecător, locuitor al comunei, a sunat la 112. A fost văzut în zona de intravilan, au ajuns la faţa locului şi jandarmii. Este pentru prima dată când a coborât aici, A fost văzut pe lângă un cartier din localitate, pe lângă Spitalul Ojasca iar apoi a plecat spre zona râului Buzău.

Sper ca oamenii să înţeleagă să evite deplasările în zona de extravilan. În zonele cu culturi, cu pomi fructiferi, pentru că se pot întâlni cu ursul. Mai ales că acum se recoltează prune, fructele, merele, ciuperci şi fructe de pădure, zmeură.

Spitalul a luat măsuri din pricina acelui urs văzut în zonă

Și există o mare posibilitate de a se întâlni cu animalele sălbatice. Dacă o ţinem aşa şi nu se schimbă legislaţia, vom avea ursul de Bărăgan şi ursul de Marea Neagră”. A explicat pentru Agerpres primarul comunei. De asemenea inclusiv la nivelul structurii medicale au fost luate măsuri legat de prezența ursului în zonă.

 „Spitalul este păzit, ursul a trecut pe drumul public, prin faţa spitalului. Pacienţii sunt în regulă, avem garduri trainice. La noi în judeţ mai circulă urşii, mai ales în zona deluroasă, dar din ce ştiu eu nu a coborât niciodată atât de jos.

Avem luate măsurile de siguranţă luate, spitalul are paznici, sisteme de supraveghere”. A explicat managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, Gabriela Pârâu. Totodată și jandarmii au precizat că vor monitoriza zona.

Latest news
știri