2 C
București
vineri, 27 decembrie, 2024

Geoparcul Ţara Haţegului își va păstra statutul UNESCO până în 2026

Următoarea reevaluare va avea loc în 2026

Geoparcul Internaţional Ţara Haţegului, sub administrarea Universităţii Bucureşti, îşi menţine prestigiosul său statut de sit UNESCO cel puțin până în anul 2026, data următoarei reevaluări.

Acest geoparc este celebru pentru descoperirile excepționale de fosile de dinozauri pitici din zonă, transmite postul de radio Europa FM.

Ţara Haţegului a fost prima arie din România care a obținut recunoașterea internațională UNESCO, încă din anul 2005

Revalidarea geoparcurilor cu statut UNESCO este un proces ce se desfășoară o dată la patru ani.

Misiunile de reevaluare urmăresc cu atenție respectarea standardelor UNESCO și progresul înregistrat pe parcursul acestui interval.

În cazul Geoparcului Ţării Haţegului, misiunea de reevaluare a avut loc în primăvara anului trecut și a fost realizată de către doi experți UNESCO din Germania și Slovenia.

Cei doi experți au întocmit un raport care a fost ulterior validat de Consiliul Geoparcurilor Internaţionale UNESCO. Decizia finală privind statutul UNESCO a fost luată de către Biroul Executiv al UNESCO.

La a X-a Conferință a Geoparcurilor Internaţionale UNESCO, desfășurată la Marrakesh, reprezentanții Geoparcului Ţara Haţegului au primit oficial recunoașterea și validarea statutului lor de sit UNESCO.

Dinozaurii pitici din Depresiunea Hațeg sunt unici în lume

Dinozaurii din Ţara Haţegului reprezintă o comoară unică în lume, aici fiind descoperite cuiburi cu ouă şi pui de dinozauri.

Tot aici au fost găsite și fosile ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare gigantice.

spot_img
Latest news
știri