16.5 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Alte 118 tone de deşeuri au fost interzise la intrarea în România

Cele mai multe deșeuri constau în ambalaje din material plastic și articole second-hand

Garda Națională de Mediu a precizat că alte 118 tone de deşeuri interzise la intrarea în ţara de comisarii români.

În perioada 16.02.2024-22.02.2024, în punctele de trecere a frontierei Nădlac II, Stamora Moravița, Giurgiu și Borș II, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – comisariatele județene Arad, Timiș, Giurgiu și Bihor, au oprit intrarea în țară a 8 transporturi ilegale de deşeuri. La Arad au fost respinse 3 transporturi cu aproximativ 39 tone – deșeuri electrice și electrocasnice, biciclete, anvelope scoase din uz, etc”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 26 februarie, de Garda Națională de Mediu.

Autocamioanele încărcate cu 118 tone de deșeuri proveneau din Germania, iar destinatarii erau din județele Prahova și Mehedinți

La Timiș a fost respins 1 transport cu aproximativ 24 tone – deșeuri de ambalaje din material plastic. Transportul a fost expediat din Kosovo și destinatarul era o societate din jud Mureș.

La Giurgiu au fost respinse 3 transporturi cu aproximativ 50 tone – deșeuri de materiale plastice și deșeuri metalice. Ele proveneau din Grecia și Italia și destinația finală erau județele Mureș și Bihor.

La Bihor a fost respins un transport cu 4.5 tone – ajutoare umanitare, bunuri second hand (îmbrăcăminte, încălțăminte, pături), mobilier second hand. Transportul era din Suedia, iar destinatarul din județul Mureș.

Latest news
știri