12 C
București
marți, 14 mai, 2024

Garda de Mediu: ”Din păcate, românii ”valorifică” deșeurile, aducându-le din toate părțile Europei”

Garda de Mediu Arad a oprit intrarea în țară a peste 22 de tone de gunoi

O nouă acțiune a fost desfășurată de Garda de Mediu Arad, comisarii interzicând intrarea în țară a peste 22 de tone de deșeuri.

Potrivit comunicatului publicat astăzi, 22 februarie, deșeurile au constat în mobilier, saltele, anvelope uzate, deșeuri de electronice și electrocasnice, textile, îmbrăcăminte, biciclete, scule de mână, obiecte casnice și gospodărești, tablouri și rafturi metalice.

Garda de Mediu Arad: ”La ce te poți gândi când te uiți la fotografiile mărfurilor cu care încearcă românii să intre în țară?”

Când dorești să faci postări Facebook-ul te întreabă ”la ce te gândești?” La ce te poți gândi când te uiți la fotografiile mărfurilor cu care încearcă românii să intre în țară? La răspunsul pe care încerci să-l dai când ești întrebat România a ajuns groapa de gunoi a Europei”, se arată în comunicatul publicat de comisarii Gărzii de Mediu Arad.

Peste 22 de tone de astfel de mărfuri au fost interzise intrarea în România în perioada 16-22.02.2024 prin PTF Nădlac 2 (autostrada) de către echipele de comisari ai Gărzii Naționale Arad, împreună cu agenți ai Poliției de Frontieră.

Din păcate, românii sunt cei care organizează, transportă și ”valorifică” astfel de mărfuri aducându-le din toate părțile Europei”, au declarat comisarii.

33 tone de deșeuri neferoase au fost oprite de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu

În data de 12 februarie, 2 transporturi  având în total 33 tone de deșeuri neferoase au fost oprite de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad împreună cu agenți ai Poliției de Frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2

Acestora li s-a interzis intrarea pe teritoriul României deoarece nu îndeplineau cerințele prevăzute de legislația în vigoare  nefiind înregistrate în Registrul ROAFM.

Deșeurile proveneau din Germania și aveau ca destinatar un agent economic din județul Arad.

spot_img
Latest news
știri