23.4 C
București
luni, 6 mai, 2024

Programul Național ”Săptămâna Verde” 2023-2024 a ajuns la final

În cadrul acestui program, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a primit vizita a peste 560 elevi

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a anunțat că Programul Național ”Săptămâna Verde” 2023-2024 s-a încheiat.

Potrivit comunicatului publicat pe contul de Facebook, în perioada 22-26 aprilie, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a găzduit și susținut activități de educație ecologică, primind vizita a peste 560 elevi.

Copiii au fost însoțiți de cadre didactice de la școli din Tulcea și București, participanți la Programul Național ”Săptămâna Verde”.

Săptămâna a debutat cu activități de celebrare a Zilei Pământului, în data de 22 aprilie

Aceste activități au avut loc la Centrele de Informare și Educație Ecologică din Tulcea și la Școlile Gimnaziale din localitățile din Chilia și Crișan și a continuat cu activități educaționale ce au cuprins prezentări, vizionări de filme, discuții interactive, cu scopul de conștientizare a tinerei generații asupra necesității protejării mediului înconjurător.

Activitățile s-au desfășurat la Centrul de Informare și Educație Ecologică Tulcea, Centrul de Vizitare din Sulina, Liceul Teoretic ”Jean Bart” din Sulina, dar și în zona de reconstrucție ecologică a Polderului Zagăn – Satul Pescăresc, unde pe durata a trei zile, au sosit peste 140 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Orizont din București.

Programul ”Săptămâna Verde” contribuie la formarea unor comportamente responsabile în rândul tinerei generații cu privire la protejarea mediului

În egală măsură programul contribuie la prevenirea schimbărilor climatice.

Tot în această săptămână, Centrul de Informare și Educație Ecologică Tulcea a primit vizita unei delegații de 14 elevi și 4 profesori ai Școlii Gimnaziale nr.12 din Tulcea împreună cu partenerii lor din Serbia, participanți în cadrul proiectului de parteneriate de schimb interșcolar ERASMUS”, se arată în comunicatul ARBDD.

Latest news
știri