6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

”Omul bun nu lasă gunoi pe drum”: Alături de Romsilva, copiii și voluntarii au strâns deșeurile de pe drumul Boțorog – Măgura

Amenda pentru abandonarea gunoiului în natură poate ajunge la 20.000 de lei

O nouă acțiune de strângere a gunoiului a fost realizată prin participarea voluntarilor, pe drumul Boțorog – Măgura.

Mai mulți localnici, împreună cu copiii de la școala din satul Măgura, au curățat zona, adunând foarte multe deșeuri care au fost abandonate în natură

Acțiunea a fost realizată sub îndrumarea Roxanei Preda, iar la această campanie a participat și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, cu ajutorul membrilor de la Parcul Național Piatra Craiului.

Sperăm ca acele persoane care au obiceiul să arunce gunoaie în zonă să renunțe la această practică. Copiii vor realiza niște desene cu această tematică care vor fi amplasate pe câteva panouri permanente de-a lungul drumului”, au transmis membrii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Romsilva: ”Facem un nou apel către cetățeni să NU mai abandoneze deșeurile în natură”

În egală măsură, reprezentanții Romsilva au expus aspectele legale, venind cu informații în legătură cu sancțiunile pe care le riscă persoanele care aruncă deșeuri în natură.

Constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei până la 20.000 lei, aruncarea sau depozitarea în fondul forestier naţional a reziduurilor menajere, industriale, petroliere sau rezultate din prelucrarea lemnului, a substanţelor chimice şi a apei sărate. În acest caz, se aplică şi sancţiunea complementară de obligare a contravenientului de a aduce terenul de îndată la starea iniţială, pe cheltuiala sa”, au explicat reprezentanții Romsilva.

Latest news
știri